VM-seger för Timmy Hansen i Lettland

Nära ny svensk VM-titel i rallycross

Timmy Hansen nära VM-titeln i rallycross
Timmy Hansen nära VM-titeln i rallycross

Timmy Hansen tog säsongens fjärde VM-seger.

Och nu är titeln nära.

Han leder mästerskapet när en deltävling återstår.

Inför säsongens näst sista VM-deltävling i rallycross hade Norges Andreas Bakkerud ledningen i VM, men det var bara en poäng som skiljde honom från bröderna Timmy och Kevin Hansen.

Efter deltävlingen i Lettland är VM-tabellen förändrad.

Timmy Hansen leder nu mästerskapet inför finalen i Sydafrika.

– När vi åker till Kapstaden hoppas jag att alla tre, Andreas, Kevin och jag själv har en bra helg utan problem så att det är den bäste föraren som vinner titeln, säger Timmy Hansen i ett pressmeddelande.

– Den som kan behålla formen och hålla huvudet kallt kommer att vinna.

Timmy Hansen nära VM-titeln i rallycross

I Lettland var det han själv som lyckades med det, och det trots att han var 15:e man efter Q1. Han kom tillbaka, var med i toppen av Q3 och oslagbar i semifinalen.

– Dagens vinst kom verkligen från hjärtat. Hela teamet ville ha den och trodde på det. Att få sitta här, med tanke på den positionen som jag var i efter kvalet i går känns helt fantastiskt, säger Timmy Hansen.

– Det var verkligen tufft att vara i den situationen jag var i i går, jag visste mycket väl vad det betydde för mästerskapet och jag hade ju kommit hit för att prestera. Alla i teamet var besvikna, men vi hämtade hem det och trodde hela tiden på att allt skulle vara möjligt om jag hade en perfekt dag.

Det hade han och svensken tog sin fjärde seger för säsongen. Det ger honom ett försprång på en poäng på Andreas Bakkerud inför finalen och lillebror Kevin är åtta poäng bakom.

Säsongen avgörs i Sydafrika den 9 november. Då kan Sverige få sin fjärde världsmästare sedan 2016, Mattias Ekström vann titeln 2016 och därefter har Johan Kristoffersson vunnit två VM-titlar i rad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.