Fornling: ”Kommer inte ihåg någonting”

Sven Fornling blev knockad och förd till sjukhus efter titelfighten.

Boxaren har nu uttalat sig om händelsen.

– Jag kommer inte ihåg någonting, säger han till SVT.

Sven Fornling sänktes i natt i titelmatchen, som Sportbladet sände, av tysken Dominic Bösel och svensken blev av med sitt IBO-bälte i lätt tungvikt. Efter knocken fördes Fornling till sjukhus och har nu vaknat på söndagsmorgonen.

– Jag kan inte prata så mycket eftersom jag ligger på sjukhus, kan egentligen inte prata. Jag har en blödning i huvudet, säger han enligt SVT.

Matchen som gick till elva i ronder minns inte 30-åringen särskilt mycket av.

– Trots att det är tråkigt för oss att Sven förlorar så gjorde Bösel en bra match. Han gjorde det smart, sade experten Adrian ”Gäddan” Granat i Sportbladets sändning.

”Kanske bäst att avsluta...”

Detta var första gången som Fornling skulle försvara sitt bälte, det var dessutom en fight där vinnaren fick WBA:s interrimbälte, något som nu tar tyske Bösel närmare en match mot svenske stjärnan Badou Jack i stället för ett laddat blågult möte.

Fornlings förlust i Halle Messe Arena i Tyskland var hans andra i karriären, han står nu på femton vinster och två förluster.

– Med tanke på att skadan är så allvarlig kanske det är bäst att avsluta hans karriär, säger Fornlings promotor Erol Ceylan till SVT.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN