”Ligger inte och kramar Myhrer på kvällarna längre”

Foto: Marco Tacca, TT
SPORTBLADET

ST. MORITZ. Med fyra dagar till storslalomen är Matts Olsson fortfarande sjuk. 

Men medaljkanditaten hoppas bli frisk i tid.

– Jag försöker käka ingefära och kurera mig på alla sätt det går, säger 28-åringen.

Matts Olsson hittade formen lagom till VM. Svensken var tvåa i den sista storslalomtävlingen inför mästerskapet och har seglat upp som ett medaljhopp. 

Med bara dagar kvar till fredagens storslalomtävling är 28-åringen dock fortfarande sjuk. 

– Vi får väl se hur frisk man är på tävlingsdagen. Jag skulle inte vilja vara så här då för när är tävling blir det en viss längd på det och det är inte bra att bli för trött. Men jag tycker ändå att jag får lite energi när jag vaknar på morgnarna, säger Olsson som gör vad han kan för att bli frisk. 

– Jag försöker käka ingefära och kurera mig på alla sätt det går, dricka ingefära och vitaminer. 

Inga starkare mediciner?

– Jag frågade faktiskt Pär (Liljeholm, landslagsläkare) i går om han hade något starkt, men det tror jag inte att vi har.

”Hade väl inte ens varit på hotellet då”

Olsson kom, precis som resten av de svenska teknikåkarna, till St. Mortiz på söndagen. Han bor med resten av laget på hotell Waldhaus en bit utanför VM-orten och gör sitt bästa för att inte smitta lagkamraterna. 

– Det är inga kramar och onödiga handskakningar, men det är nog lite mer avslappnat än i längden. Då hade jag väl inte ens varit på det här hotellet, säger han och fortsätter: 

– Vi har i alla fall ändrat så att jag inte ligger och kramar Myhrer på kvällarna längre. Det är också en grej som är lite synd med det för det är ändå ganska mysigt.
Är du orolig nu när det bara är några dagar kvar?

– Jag känner mig ganska lugn. Jag tror att jag är i så bra form att det inte ska vara några problem. Det enda är om man känner sig förkyld och hängig på racedagen, det vore väldigt tråkigt.

ARTIKELN HANDLAR OM