Rolf-Göran Bengtsson nära en comeback

Publicerad 2014-03-18

Kan tävla i helgen: ”Sannolikt rider han”

Rolf-Göran Bengtsson, 51, är nära ny comeback efter den senaste muskelbristningen.

Under onsdagen görs en sista läkarkontroll. Efter det tas beslut om han ska starta i helgens stortävling i holländska Den Bosch.

– Sannolikt kommer han att rida, men vi vet inte säkert förrän i morgon, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till Sportbladet.

ROLF GÖRAN BENGTSSON

Tisdagens läkarbesked var enligt förbundskaptenen positivt. På en tiogradig skala är skadan i höger lårmuskel nu nere på ett. Detta efter två månaders behandling och rehab.

Ikväll, tisdag, hoppar Rolf-Göran Bengtsson sina hästar hemma på anläggningen i Breitenburg utanför Hamburg. Efter det vill läkarna gardera med ytterligare en undersökning.

Muskeln gick av

Det var i mitten av januari som en muskel i höger lår gick av till femtio procent. Även en muskelfäste i bäckenet blev uttänjt.  Då hade Bengtsson just börjat tävla igen efter ett nästan två månader långt uppehåll på grund av en ljumskskada på samma sida.

– Man kan nog säga att skada två på något sätt var en följd av den första, berättade Bengtsson i slutet av februari.

Hans förhoppning var då att börja tävla igen i slutet av mars.

– Jag är klart på bättringsvägen och får bra hjälp på universitetssjukhuset i Hamburg varje dag. Läkarna där är vana vid att behandla idrottsskador, framför allt skadade fotbollspelare, berättade han.

Tre miljoner i potten

Vid båda skadetillfällena, i november och januari, hoppade Rolf-Göran Bengtsson hingsten Quintero som hoppar med stor kraft och speciell teknik. Om skadan i januari har Bengtsson berättat:

– Quintero flög nästan upp i taket och jag fick knipa till med benen för att hålla mig fast i sadeln.

Efter det togs beslutet att pensionera Quintero som nu jobbar heltid i aveln.

Till Den Bosch är Rolf-Göran Bengtsson anmäld med hästarna Casall Ask och Unita Ask. I söndagens Grand Prix ligger tre miljoner kronor i potten.

Följ ämnen i artikeln