Upp efter debaclet: ”Grymt skönt”

SPORTBLADET

Granlo studsade tillbaka

Foto: Robin Nilsberth.

Robin Nilsberth var grymt besviken efter Granlos härdsmälta mot Dalen.

Det fick Sirius betala för – backen gjorde tre mål och ledde sitt lag till en 9-6-seger.

– Jag har skämts när jag tittat folk i ögonen i veckan, säger Nilsberth.

Det var i onsdags som Granlo blev sönderspelade av Dalen som kunde vinna med hela 7-0. Backen Robin Nilsberth var grymt besviken över inställningen i laget.

– Det är under all kritik. Pinsamt. Vi har på oss ett klubbmärke... det är skandal. För dåligt, sa han till TV4 Sport.

Under dagarna efter matchen har laget pratat igenom det som hände – och lovat att det inte ska hända igen.

– Förlusten mot Dalen var en av de tyngsta i karriären. Inte för att matchen betydde något mer än tre poäng, men det var sättet som vi förlorade på. Vi hade ingen inställning eller karaktär. Jag har skämts när jag kollat folk i ögonen efter den matchen. Det har inte varit roliga dagar, det ska aldrig hända igen att vi gör en sådan insats, säger Robin Nilsberth.

När laget mötte Sirius blev det också en helt annan inställning. Granlo vann med 9-6 efter tre mål av Nilsberth.

– Det var grymt skönt att komma tillbaka efter det där debaclet. Vi sa innan att vi verkligen skulle visa vilja och göra allt som krävs för att vinna, och det tycker jag att vi gör, säger backen.

– Insatsen mot Dalen är inget som Granlo ska behöva förknippas med, varken spel- eller resultatmässigt. Nu har vi haft våra plumpar den här säsongen. Vi vet vad vi kan vilket vi visade idag, och nu ska vi fortsätta på den vägen.

Granlo är femma i tabellen.

■ ■ ■

Den svarta trenden fortsätter för Jönköping. Laget föll mot Pixbo med hela 11-5, efter bland annat fyra mål av Patrik Malmström, och är segerlösa efter tolv omgångar.

■ ■ ■

Warberg tog en stark bortaseger efter att ha vunnit med 8-6 mot Linköping. Hallänningarna fick en drömstart med 2-0 efter två minuter och 4-1 efter halva första perioden – och det greppet släppte man sedan aldrig.

■ ■ ■

Växjö vann med 5-3 borta mot Caperiotäby. Filip Kjellsson hade stor del i segern då han gjorde 2-1 och spelade fram till både 3-1 och 4-1. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy