I tårar efter 51:a raka förlusten

Publicerad 2014-03-04

”Jag kan inte ta mig ur den här hålan”

Han har inte vunnit en boxningsmatch sedan 2006.

Han har förlorat 51 matcher på raken.

Men Robin Deakin, 27, tänker fortsätta boxas.

– Jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Engelske weltervikt-boxaren Robin Deakin fortsätter att förlora boxningsmatcher. I helgen förlorade han på poäng mot polacken Damian Lawniczak och bröt ut i tårar. Det var hans 51:a förlust på raken.

Faktum är att Deakin endast vunnit en match under sin tio år långa proffskarriär. Men trots det nya bakslaget lovar engelsmannen att fortsätta boxas och säger att ”motgångarna har blivit min identitet”.

”Kan inte sluta”

– Mitt självförtroende har fått så många smällar. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag har så mycket talang men jag kan inte ta mig ur den här hålan. Jag kommer att fortsätta fajtas. Jag tänker inte sluta boxas, skriver Deakin på Twitter och fortsätter:

– När man älskar boxningen som jag gör kan man inte sluta. Om man inte är lika bra som de andra fortsätter man bara. Slutar du sjunga bara för att du inte är den bästa sångaren? Nej!

Stängdes av 2012

Deakin blev proffs 2006 efter en imponerande ungdomskarriär med 40 segrar av 75 matcher och en tredjeplats i de brittiska juniormästerskapen. Men sedan han blev proffs har allt gått emot honom.

Redan 2012 blev han avstängd av det brittiska boxningsförbundet när de började oroa sig över hans hälsa.

Hans lösning blev att söka sig till Tyskland där det tyska förbundet gett honom en licens att fortsätta boxas.

Följ ämnen i artikeln