”Domarna ville att det skulle bli fest”

LULEÅ. Norrköping föll med 0-3 i matcher mot Northland. 

Efter förlusten går de regerande mästarinnorna till hård attack mot domarna.

– De ville att det skulle bli guldfest här och då blev det det och jag är så jävla arg, säger Johanna Källman.

Johanna Källman.
Johanna Källman.

Norrköping Dolphins pressade Northland i måstematchen. Men efter 76-72 är Luleålaget svenska mästare för första gången.

Efter förlusten var de regerande mästarinnorna rasande.

– Jag är ledsen och arg. Jag borde säga att jag är imponerad av deras organisation, men jag vill säga att jag är så jävla förbannad på jävla domarna, förbannad på alla, säger Johanna Källman.

Många blåsningar

Dolphins fick många blåsningar mot sig och stjärnan blev utfoulad i slutet av matchen. 

– Det är för dåligt. Förbundet måste tänka till. Jag vet att jag säger fel saker och kommer att få äta upp det här, men jag är förbannad. Det är inte bara den här matchen. Vi har spelat med dåliga domare i alla tre matcher förutom en, av sex.

Källman fortsätter:

– Och vad fan, den sista, hon gör and one på Anna Barthold och blåser inte och sen blir jag utfoulad på en skitfoul. Det är signifikant för hur de var hela matchen, de ville att det skulle bli guldfest här och då blev det det och jag är så jävla arg.

”Ont i hela kroppen”

Även efter senaste finalmatchen i Norrköping fick domarna kritik. Då för att de tillät för mycket. Men i den tredje finalen var bedömningen hårdare. 

– Det är så varje gång de här två domarna blåser, det är svårt att spela när man inte får spela som man brukar. Vi får inte chansen att spela som vi har potential att göra. Jag ska inte skylla på domarna och jag borde gratta dem, men jag är bara så jävla förbannad. Det känns bara för jävligt, det gör ont i hela kroppen, säger Källman. 

Förbundet vill inte uttala som om kritiken.

– Jag har inga kommentarer. Johanna gjorde en bra match, säger ordförande Hans von Uthmann.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN