Svensk VM-comeback

Publicerad:

SPORTBLADET

STCC-mästaren Rickard Rydell återvänder till WTCC

Rickard Rydell har kört fem säsonger i WTCC och vunnit fem lopp.
Rickard Rydell har kört fem säsonger i WTCC och vunnit fem lopp.

Rickard Rydell gör comeback.

I VM-serien.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få komma tillbaka till WTCC.

Rickard Rydell som har vunnit både STCC och BTCC tävlade mellan 2005 och 2009 i VM-serien WTCC. Nu gör han comeback. Tillsammans med NIKA Racing kör han dem kommande deltävlingen i Shanghai, Kina.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få komma tillbaka till WTCC, och att få jobba med NIKA Racing igen efter två framgångsrika år tillsammans hemma i Sverige. Jag har i princip inte suttit i en racerbil sedan STCC-finalen på Solvalla 2012, och jag har heller aldrig kört i Shanghai  så jag vet att jag står inför en riktigt tuff utmaning, säger Rydell i ett pressmeddelande.

SM-titlar med stallet

Han körde för stallet i STCC 2011, vilket resulterade i en SM-titel och han körde WTCC- premiären för stallet 2012 därefter körde han hem stallmästerskapet i STCC till NIKA Racing.

- Samtidigt känns det väldigt bra att kunna göra det här tillsammans med ett team jag känner väl, och i en bil jag tävlat med under två säsonger. Dessutom har jag arbetat med min ingenjör, Nigel, förut  vilket förhoppningsvis kommer att göra saker och ting lite enklare. Jag är ödmjuk inför uppgiften och det är svårt att veta vad vi kan förvänta oss, men målsättningen måste åtminstone vara att slåss om poäng i båda racen, säger Rydell.

– Jag kommer att göra allt jag kan, och jag ser verkligen fram emot att ge mig ut på banan!

Fem segrar

Under sin tid i WTCC har han vunnit fem lopp och stått på pallen 24 gånger.

- Vi är naturligtvis oerhört glada och stolta över att kunna återuppta vårt samarbete med Rickard Rydell  en av de absolut snabbaste touring car-förarna i modern tid. Han gav oss vårt första mästerskapsguld 2011, och våra två år tillsammans i STCC lade grunden för den VM-satsning vi nu har kunnat inleda., säger stallchefen Nicklas Karlsson.

Rydells comeback sker i Kina den 2-3 november, japanen Hiroki Yoshimoto återvänder sedan till stallet och kör säsongsfinalen i Macau.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN