”Lill-Lövis”, 57, klar för comeback

avJens Persson

Publicerad:
Stefan ”Lill-Lövis” Johansson.

Varje vecka ger Sportbladets motorexpert Anna Andersson dig de hetaste snackisarna från motor-Sverige och -världen.

1) Jari Matti Latvala

Finländaren vann Svenska rallyt, han leder VM före teamkollegan Sebastien Ogier och VW fortsätter att imponera i rally-VM.

2) Richard Göransson

Den fyrfaldige mästaren i STCC satsar mot en femte seger i serien och han gör det tillsammans med Team Tidö. Vem som blir hans teamkamrat är ännu inte klart.

3) Stefan Johansson

Lill-Lövis, som tidigare körde F1, gör comeback. 57-åringen kör hela säsongen i World Endurance Championship med Millenium Racing LMP2.

4) Jac Villeneuve

Den tidigare F1-mästaren ska köra hela säsongen i rallycross-VM. 12 lopp och han ställs bland annat mot svenska Hansen Motorsport.

5) Alx Danielsson

Han ska köra på Daytona i dag. Han kör en #40 Dodge Charger för Carter 2 Motorsports när loppet, Lucas Oil Slick Mist 200. Han kör i ARCA-serien.

6) Michael Schumacher

Det sägs att han har drabbats av en lunginflammation, hans presstaleskvinna vill inte kommentera den uppgiften. Hon bekräftar däremot att han fortfarande är nedsövd, men håller på att väckas ur den koma han har legat i sedan den 29 december förra året.

7) Joakim Ljunggren

Två fjärdeplatser och en femteplats i Barcelona gör att han är femma i SuperEnduro VM. En deltävling återstår av säsongen.

8) Simona de Silvestro

Hon avslutar sin INDYkarriär, istället får hon en plats hos Sauber och målet är att köra F1 2015. Enligt Sauber ska hon testa på banan, köra simulatorn och förbereda sig både fysiskt och psykiskt.

– Det är ett stort steg för mig på vägen att uppfylla mitt livs dröm, säger schweiziskan.

9) Katherine Legge

Hon är enda kvinnan i nya Formel E. Annars är det många förare med meriter från F1 eller Indycar, som bland annat Bruno Senna, Christian Liuzzi, Christian Klien, Christijan Albers och Jaime Alguersuari.

10) Sotji

Nej OS har inte orsakat några förseningar i byggandet av F1-banan. Den är klar, till 91 procent. GP-premiären på OS-stadion avgörs dem 12 oktober.

✓ Motorstopp

Casey Stoner

Den tidigare motoGP-mästaren har tagit en timeout på ett år. Han kommer inte att testa någonting för Honda i år, han vill ägna mer tid åt familjen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport