Nordqvist ett under par trots förkylningen

Stabil förstarunda av svenskan

Anna Nordqvist.
Anna Nordqvist.

Hon stördes av en kraftig förkylning.

Men Anna Nordqvist gick ett under par på förstarundan i Nabisco Championship.

– Jag har inte tagit något mot det utan försöker bara vila, säger Nordqvist till golf.se.

Årets första golfmajor är igång.

För svensk del riktades blickarna främst mot Anna Nordqvist, 26, som vann förra helgen och då tog säsongens andra seger.

26-åringen avverkade de 18 hålen på Mission Hills i Palm Springs på 71 slag, ett under par.

Detta trots att hon störts av en jobbig förkylning de senaste dagarna.

– Det är lite bättre. Jag har inte tagit något mot det utan försöker bara vila så mycket som möjligt. Det har varit mycket uppståndelse här de senaste dagarna men jag tycker ändå att jag hanterar det ganska bra, säger Nordqvist till golf.se.

Två birdies och en bogey

Anna startade på tionde hålet och gjorde birdie redan på tolvan. Sedan blev det en birdie, en bogey och resten par under en stabil förstarunda.

– Jag tyckte att mitt spel var jättestabilt. Jag slog många riktigt bra slag in mot greenerna och även många bra puttar, som inte gick i. Jag tycker greenerna var lite långsamma på sina ställen, säger hon.

Anna Nordqvist är fem slag efter ledande kineniskan Shenshen Feng, som gick på 66 slag.

Fem svenskor deltar i tävlingen. Maria McBride, Pernilla Lindberg, Caroline Hedwall och Sophie Gustafson hade alla starttid på eftermiddagen, lokal tid, under inledningsrundan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN