”Känns som jag varit vaken sen jag landade”

Publicerad:
Uppdaterad:

Chris Moneymaker vidare i EPT-finalen

Jag har klarat mig igenom Dag 1A av EPT-finalen och är helt utmattad.

Känns som jag varit vaken sen jag landade. Kom hit i måndags och började med att spela Kinapoker med Greg Raymer och Joe Hachem

Tisdagen spenderade jag tillsammans med media från i stort sett hela världen. Jag hade blivit tillsagd innan att jag skulle klä upp mig lite inför dagen och trodde jag skulle se bättre ut än Joe, men det misslyckades som vanligt. Under kvällen spelade hela Team Pokerstars mot de mediarepresentanter som är på plats i Monte Carlo. Det kändes som om hela mitt bord var från Skandinavien.

Enormt startfält

Den riktiga turneringen började med 15 000 i startmarker och med ett enormt startfält. De drygt 700 spelarna är uppdelade på två startdagar. Ungefär hälften av alla spelare har lyckats kvalat in via Pokerstars, vilket betyder att det är många unga, aggressiva spelare. Dagen började bra och jag låg runt 15 000 de tre första timmarna, sen kom en stor pott och jag satte min motståndare på pocket ess. Floppen var lite läskig om man har två ess på hand så jag bestämde mig for att stjäla potten - jag ”visste” att han skulle lägga essen. Han synade trots allt och jag bluffade bort mina chips och hade då bara 6 000 kvar. De närmast följande timmarna pendlade jag mellan 4 000 och 8 000.

Perioden innan middagspausen vände det lite och jag lyckades bluffa till mig några potter och byggde snabbt upp min stack till 32 000. Allt flöt på tills den allra sista handen den perioden. En spelare höjde, jag tittade ner på mina kort, såg två kungar och gjorde en re-raise. Min motståndare gick all-in och jag synade. Han flippade upp per i knektar och träffade en knekt. Plötsligt hade jag bara cirka 20 000 kvar.

Bra bluff

Jag låg kvar runt 20 000 resten av kvällen. Lyckades med en bra bluff mot samma spelare som jag försökte bluffa tidigare. Han höjde 12 000, jag synade på knappen med 4 6 i ruter. Floppen kom K 2 5. Motståndaren checkade, jag bettade 1 500 och han höjde tillbaka med 4 000. Jag kände på mig att han inte satt med en kung på handen så jag synade. På turn kom en knekt. Motståndaren checkade vilket jag också gjorde. På rivern kom en 4:a och han checkade igen. Misstänkte att han satt på par i damer, 10or eller AQ så jag bettade 6 500. Han satt och tänkte ett bra tag så jag sade till honom att han skulle folda sina damer. Vilket han till slut gjorde och min stack var uppe i 37 000 med en period kvar att spela.

Hur trött som helst

Sista perioden började halv tre på natten och var fruktansvärd. Jag var hur trött som helst och hade svårt att fokusera. Tog några dåliga beslut som kostade mig 14 000 och när vi slutade spela gick jag och la mig med 23 000 i marker. Snittet ligger runt 29 000. Dag 2 kommer jag att börja spela aggressivt. Jag behöver dubbla upp tidigt - så förhoppningsvis får jag lite bra starthänder. Får jag inte det så får jag spela spelarna och markerstaplarna mer än korten så jag kan avancera i fältet.

Chris Moneymaker

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN