Massor med utvisningar när Färjestad vann

SPORTBLADET

Slog HV 71 med 4–1

Färjestad vann hemmamötet mot HV 71 med klara 4–1.

Eftersnacket handlade mest om domaren Robert Lahtis insats - och Andreas Jämtins matchstraff.

– Jag skulle vilja sitta här och säga vad jag tycker men jag tänker inte bli utmålad som en clown i tidningarna, sade HV-spelaren efter matchen som innehöll 98 utvisningsminuter.

Matcherna mellan Färjestad och HV 71 brukar ofta bli sevärda tillställningar med mycket fart och finess. Lördagens möte i Karlstad hade inte mycket av det. Visserligen satte Esa Pirnes 1–0 till hemmalaget redan i den andra matchminuten men den röda tråden genom matchen kom att handla om utvisningar.

– Vi är frustrerat efter att bara ha tagit åtta poäng i säsongsinledningen. Den frustrationen kommer ut i fel sorts energi, menade HV-tränaren Per Mårts och syftade bland annat på tiominutersstraffen på Andreas Jämtin och Lance Ward.

I och med att Jämtin fick tiominutersstraff två gånger resulterade det i ett automatiskt matchstraff.

Andreas Jämtin ville inte uttala sig i pressen men hade svårt att dölja sin ilska och besvikelse.

– Jag har alltid sagt vad jag tycker på isen. Sån är jag, var en av ytterst få kommentarer som HV-spelaren bjöd på efter matchen.

– Jag har uttalat mig efter sådana här incidenter tidigare och då har det blivit krigsrubriker. Mitt förtroende för pressen är förbrukat, tyckte Jämtin.

Bensinen tog slut

Domare Robert Lahti försvarade sina tiominutersstraff.

– Jag hade en kontinuerlig dialog med spelarna. Jag var väldigt tydlig med att markera när det räckte med snack. Ändå fortsatte några spelare. Då var det bara att börja plocka ut dom, menade Lahti.

Matchen då?

Mellan alla utvisningarna var det mycket kamp på isen. HV-spelarna kämpade och försökte stå upp mot hemmalaget men de många utvisningarna fick gästernas bensin att ta slut i förtid.

Det ska ändå sägas att HV hade en puck inne till 3–2 i slutet av matchen, men det målet dömdes bort för spelare i målgården.

– Vi förstod inte varför målet dömdes bort men förhoppningsvis var det väl någon som gjorde det, tyckte HV-tränaren Per Mårts.

Mårts besviken

Vad tyckte du om Robert Lahtis insats?

– Det beror på hur mycket böter jag vill ha. Han gör sitt bästa, sade Mårts som ändå påpekade att han inte accepterade sina egna spelares beteenden vid tiominutersstraffen.

– Jag hade tänkt bänka Jämtin men det fixade han ju själv. Ward spelade inget mer efter sin tia, sade Mårts besviket.

FBK-tränaren Roger Melin var nöjd med inställningen hos sina spelare och plussade även lite extra för Mikael Johansson och Christian Söderström.

Mårts var fåordig i sin spelarkritik.

– Mika Hannula och Johan Davidsson drog ett tungt lass. I övrigt har jag inget mer att säga, avslutade Mårts.