TV4 har tagit upp fotbollskampen...

SPORTBLADET

Ola Wenströms entourage befann sig på Råsunda. TV4 Plus sände från Brasilien-Ecuador. Det har varit mycket av Wenströms gäng det senaste halvåret. Fotbolls-VM, Fotbollsmåndag, Tipslördag, Fotbollskanalen...

Visst har det funnits små detaljer som jag har anmärkt på - Robert Perlskogs ibland flegmatiska stil (för att dra till med ett uttryck som ofta används om travhästar) och Magnus Hedmans små tavlor (som tydligen finns i studion precis som de fanns på plan).

Men det finns saker som är bra också. Perlskog och Hedman gör även starka insatser, och Wenström utvecklades under VM till en stabil programledare.

Intressant är hur TV4 med en alltmer sammansvetsat grupp tagit upp kampen om att vara den största och bästa fotbollskanalen. Fighten går mot Viasat med Claes Runheims trupp och Canal Plus där Arne Hegerfors och Lasse Granqvist är härförare.

SVT däremot halkar efter anmärkningsvärt. Enda lilla försöket efter VM känns som Sportspegeln som fått en mer utpräglad fotbollsprofil med Sladjan Osmanagic i studion.

Under Brasilien-Ecuador, hos bolaget som under VM marknadsförde sig som brassekanalen, var jag mest förundrad över att Hedman var så säker på att Pelé är Brasiliens bästa spelare genom tiderna. Jag är faktiskt ett år äldre än TV4-experten och tycker inte man fått se så mycket rörliga bilder genom åren från en tid vi inte upplevde.

Patrick Ekwall känns kanske mer brasse är isländsk till sinnet, men han var ute på Atlantön i stället för på Råsunda. Jag kan inte låta bli att tänka på livedelen i måndagens Fotbollsmåndag där Ekwall stördes upprepande gånger av sin mobil. Ringsignalen var Radiosportens Mucho Gusto - var det någon slags marknadsföring för att stänga av tv-ljudet och lyssna till radiokommentatorerna?

Lutfi Kolgjinis framgångar med Glen Kronos och Going Kronos i Rom var en fantastisk story, precis som vi på förhand hade förväntat oss att det skulle bli ett eller annat sätt. När loppet gick vid 18-tiden en söndagskväll hade det varit ett perfekt läge för de stora kanalernas paradsändningar Sportspegeln och Sporten att göra något större på travsporten.

Mattias Karlsson