Canal+ tillförde en ny dimension

SPORTBLADET

Arne och Ankan hade besök i studion i går. En glad överraskning i form av ishockeydomaren Ulf Rönnmark. I förra mötet mellan Frölunda och Modo lät Canal+ Ulf Rönnmark bära en mygga. En kamera följde också honom lite extra under matchen. Resultatet blev en riktigt underhållande miniserie som visades i pauserna under Linköping–Färjestad.

Rönnmark sa före del ett av inslaget att det nog var ovanligt tyst från spelarnas sida eftersom de visste om att han var uppmickad. Men ändå fick vi se och höra en hel del roliga och intressanta situationer. För i stridens hetta var det inte alla som kunde hålla igen.

I del tre fick vi se vad som hände efter matchen. Stephan Lundh kom in i domarrummet och uttryckte sina känslor. ”Jag tycker inte du var bra”, sa han. Rönnmark bedyrade att han skulle granska bandet när han kom hem – och gjorde det också.

Och i Canal+ bad Ulf Rönnmark om ursäkt till Lundh och erkände att han hade fel i en situation.

Förutom att det var intressant att komma lite närmare isen var det otroligt lärorikt. Det gav en större förståelse för ishockeydomare över lag och även för spelet.

Om spelarna inte vetat om att Rönnmark bar en mick hade det säkert inte gått att sända inslaget på grund av språket – men det hade kunnat bli hur kul som helst.

Med vad som känns som en miljon omgångar i elitserien finns det en viss risk att det kan gå slentrian i sändningarna.

Canal+ tillförde en ytterligare dimension och fortsatte på domartemat: Thomas Anderssons hjälm utrustades med en kamera före matchen mellan Linköping och Färjestad. I vissa situationer klipptes Anderssons kamera in och tittarna fick verkligen följa med ner på isen och se utvisningar med domarens ögon.

Och kroppsspråk. Thomas Andersson ruskar mycket på huvudet.

Emma Suslin