Punktaren blev punktmarkerad

SPORTBLADET

Det var kvällen när Nicklas Carlsson gav ordet punktmarkering en hälsena.

I den oförlösta och tillknäppta guldkamp som AIK och Elfsborg nu utkämpar fanns inte så mycket att redovisa. (Mötet Hammarby–Malmö FF, där de verkliga pärlorna fanns, var naturligtvis utskuffat på gården).

Men TV4 hade gjort ett smart drag som var kvällens mest intressanta vinkel när aandra vinklar föll. De punktmarkerade punktmarkeraren Nicklas Carlsson.

Sådana där specialstudier brukar annars ofta misslyckas. Ska man närgranska en forward som nätat tio matcher i rad, så står det ristat i sten att han går mållös från planen den dag ett tv-team följer varje steg.

Men Nicklas Carlsson överträffade alla förväntningar. Sällan har man sett någon ta sitt uppdrag på så stort allvar. För inte nog med att Carlsson gnagde Ailton i hasorna matchen igenom – han följde Ailton till och med när han sprang ut till tränaren för att få instruktioner. Ryggsäcken Carlsson stod bakom och lyssnade han också.

I sin enkelhet var inslaget belysande: Patrick Ekwall hade räknat hur många passningar lagkamraterna spelade på Carlsson och det var ytterst få, naturligtvis. Och plötsligt stod det klart att Nicklas Carlsson spelar ett helt annat spel än fotboll.

Carlsson själv verkade inte helt bekväm med sin totala brist på medverkan i det konstruktiva spelet.

Han flackade lite med blicken och mumlade något om att ”rätta in sig i ledet”.

Men om Nicklas Carlssons (och Ekwalls) häftplåstertalanger var Fotbollsmåndags behållning, så var Chippen-intervjun kvällens besvikelse.

Chippen, detta exklusiva lockbete, svarade på max en handfull frågor som bara gav upphov till nya frågor.

”Du bangade ju en uppvärmning?” frågade reportern.

”Nej, jag har inte bangat någon uppvärming”, svarar Chippen.

”Inte?”, säger reportern och sen är intervjun slut.

Ola Wenström bryter in och säger att man kan se hela intervjun på nätet.

Sparar man de bästa bitarna till nätet nuförtiden? Eller blev det inte roligare än så?

Den ovissheten får vi nog leva med.

Jonathan Jeppsson