Stockholm Open

”Sen kom mina kompisar in och bar ut mig på en bår”

Av: 

Fredrik Jönsson

SPORTBLADET

Björn Borg, Mats Wilander och Stefan Edberg på plats.

Stockholm Open firade 50 år med en tung trio där en svensexa hamnade i fokus.

– Sen kom mina kompisar in och bar ut mig på en bår, säger Wilander.

Stockholm Open firar 50 år. Då bjöd man in legendarerna Stefan Edberg, 52, Björn Borg, 62, och Mats Wilander, 54. Trion klev ner på centercourten och fick ta emot stående ovationer från publiken.

– Kul att vara tillbaka, speciellt med 50 år för Stockholm Open. Jag står bredvid de här också, det är inte illa. Jag tror att alla ville vinna den här tävlingen, det är en speciell tävling. Jag fajtade och slogs i många år för att vinna den här, säger Björn Borg.

”Tack vare Stefan”

Det tog fram till 1980 innan Borg lyckades vinna turneringen. Tre år senare var det dags för Mats Wilander att ta hem Stockholm Open.

– För mig var det jobbigt att förlora finalen 1982, men jag tog revansch 1983. Det finns så många bra minnen och dålig minnen också, tack vare Stefan, säger Wilander och tittar mot Stefan Edberg.

Wilanders kompisar hade planerat ett spratt inför finalen i Stockholm Open 1986. 54-åringen skrattar när han berättar historien.

– Jag fick stryk av Stefan Edberg 1986. Sen kom mina kompisar in och bar ut mig på en bår för att jag skulle fira svensexa, tyckte de. De stal showen lite för Stefan där, men de hjälpte verkligen mig. Det var speciellt, säger Wilander.

”Han stal showen lite”

Stefan Edberg skrattar:

– Han stal showen lite, men det gjorde ingenting, säger han.

– Det här är en av de mest fantastiska banor att spela på rent tennismässigt, men också emotionellt. Det betydde oerhört mycket att spela här, säger Edberg.

Stefan Edberg vann även Stockholm Open 1987.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Leifby: Hellre en EM-semi i volleyboll än tre VM-guld i ishockey

ÄMNEN I ARTIKELN

Stockholm Open

Stefan Edberg

Mats Wilander

Björn Borg