Cykelsport

Nya skräckbilden – efter masskraschen

Av: 

Jonathan Ekeliw

SPORTBLADET

Närmare 40 cyklister drogs med i fredagens masskrasch i Tour de France.

Nu beskrivs kaosscenerna som om de utespelade sig i ”ett krig”.

– Knäna krossades och kedjedrevet for upp i bröstet. Jag noterade inte ens det här skrapsåret, skriver britten David Millar på Twitter och publicerar en bild på sin blodiga arm.

25 kilometer återstod av fredagens etapp mellan Èpernay och Metz när det smällde i huvudklungan.

Närmare ett 40-tal cyklister stöp i backen och flera toppaspiranter hamnade långt efter.

– Jag har aldrig varit med i ett krig – och jag hoppas att jag aldrig ska behöva uppleva något – men det här är nog det närmaste jag kommer, skriver amerikanen Christian Vande Velde på Twitter.

Garmin-Sharps stallbuss förvandlades till ”ett sjukhus”, enligt en av teamets anställda. Fyra cyklister tvingades bryta och av de som fortsatte var det inte många som klarade sig utan rejäla blåmärken och skrubbsår.

”Noterade inte ens...”

– Knäna krossades och kedjedrevet for upp i bröstet. Låren och hälsenorna fick också smällar. Jag noterade inte ens det här skrapsåret, skriver engelsmannen David Millar, som tävlar för just Garmin-Sharps, på Twitter och publicerar en bild på sin blodiga arm.

Ändå säger han sig ha haft tur.

– Jag hade tur, för jag var en del av den tredje vågen. Jag landade först ovanpå folk, och sedan blev jag träffad av andras cyklar. Alla delar som flög runt kors och tvärs skrapade upp stora sår på armar och ben, säger Millar i en intervju med procycling.no.

Luxemburgaren Frank Schleck:

– Det var åkare som kom i närmare 70 kilometer i timmen när någon i det främre ledet föll. I sådana hastigheter är det omöjligt att hinna veja och inte stupa i backen.

– Jag tror inte att jag har brutit någonting, men jag har ont i skuldrorna och höfterna, och mina knän måste läkarna titta närmare på.

Slovaken Peter Sagan vann etappen, medan schweizaren Fabian Cancellara behåller den gula ledartröjan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Cykelsport