Sommar-OS

Stjärnklart i OS-fotbollen

Av: 

Kalle Karlsson

SPORTBLADET

Här är listan på stjärnor som är uttagna till spel

Längtar du efter att de europeiska ligorna ska starta?

OS-fotbollen i London bjuder på en aptitretare.

En rad stjärnor är uttagna till turneringen.

Sedan Barcelona 1992 har endast spelare under 23 år varit tillåtna i OS-fotbollen (med dispens för tre överåriga spelare).

Statusen för turneringen har varit låg, inte minst hos storklubbarna.  men den har ökat successivt.

I Aten var stjärnor som Carlos Tévez, Javier Saviola och Cristiano Ronaldo med. För fyra år sedan förgylldes turneringen av ett Argentina med bland andra Leo Messi, Javier Mascherano, Ángel Di María och Juan Roman Riquelme.

Nu är ännu fler stjärnor på plats.

Spaniens kommer till spel med ett kanonlag, med EM-spelare som Javi Martínez, Juan Mata och Jordi Alba.

Brasilien är inte mycket sämre med Milan-stjärnan Thiago Silva, Real Madrids Marcelo och underbarnet Neymar.

Storbritannien hade kunnat ha den allra största stjärnan i David Beckham, men den förre landslagsikonen blev inte uttagen. Nu är Ryan Giggs hemmanationens största namn. Men Stuart Pearce har även fått med Craig Bellamy, Micah Richards och Aaron Ramsey.

”OS är enormt”

Statusen för OS-fotbollen har onekligen ökat hos de aktiva. Manchester United-mittfältaren Tom Cleverley berättade i veckan för Sky att han blev påverkad av lagkamraten Andersons entusiasm för fyra år sedan:

– Anderson kom tillbaka från OS i Peking och sa att det var en otrolig turnering och en fantastisk upplevelse. Det är något du vill vara en del av. Lyssnade man på Anderson kunde man höra att han var uppspelt.

– OS är enormt. Alla växer upp med att titta på OS. Du ser 100-metersfinalen, friidrotten, rodden, men du tänkte aldrig på fotbollen. Nu när det går i London så blir det en enorm upplevelse. Jag är entusiastisk.

Tom Cleverley anser att OS är ett bra tillfälle för britterna att ta revansch för ett EM som inte blev någon fullträff.

– Det vore ett perfekt sätt att ta revansch. Förhoppningsvis kan vi ta guldet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommar-OS