Seger för Rosenqvist

SPORTBLADET

Avancemang i mästerskapet

Foto: Mattias Persson
Felix Rosenqvist.

En pallplats och avancemang i mästerskapet.

– Äntligen fick vi chansen att visa vad vi går för, säger Felix Rosenqvist.

Svensken som kör F3 Euro Series och EM var tillbaka  i Zandvoort, på banan där han vann det prestigefyllda loppet RTL GP Masters förra säsongen. Han inledde med en seger redan i det första loppet.

– Äntligen fick vi chansen att visa vad vi går för utan strul eller problem, och det känns enormt bra att ha tagit min

första seger för säsongen tillsammans med Mücke Motorsport, säger Felix Rosenqvist.

- Vi har jobbat hårt för det här, och efter alla motgångar vi stött på hittills under säsongen var det här verkligen precis vad alla i teamet behövde. Jag gjorde en bra start, och sedan handlade det om att inte göra några misstag. Vi har varit kanske absolut snabbast den här helgen, och Zandvoort fortsätter att vara en bra plats för mig!

Femma i mästerskapet

I det andra racet var det omvänd startordning och han körde upp sig från plats åtta till plats sex. I det tredje valde teamet fel däck.

- En sjätte plats där var helt OK – även om man alltid vill ha mer, avslutar Rosenqvist. Det avslutande loppet var väldigt händelserikt, och tyvärr startade jag på regndäck när det rätta beslutet egentligen hade varit slicks. Jag tog mig upp i ledning i början av racet, men sedan tvingades jag in i depå för att byta däck och föll tillbaka. Med tanke på omständigheterna var fjärde plats ett acceptabelt resultat, och överlag var det här förstås en riktigt bra helg.

I F3 Euro Series är han nu femma när två deltävlingar återstår.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport