Anklagar förbundskaptenen för fylla under EM-match

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Cvetkovic under EM i januari.
SPORTBLADET

Sverige slog Serbien i handbolls-EM på sin väg mot silvret.

Nu skakas det serbiska landslaget av en stor skandal.

Spelarna anklagar förbundskapten Jovica Cvetkovic för att ha varit full under en av EM-matcherna.

Det svenska herrlandslaget i handboll besegrade Serbien med 27–23 i den andra gruppspelsmatchen under EM i Kroatien i januari.

Medan Sverige sedan tog sig vidare till EM-final där man föll mot Spanien tog Serbiens mästerskap slut redan i mellanrundan där man slutade sist i ena gruppen.

Och kanske finns det en förklaring till den svaga insatsen.

Den kroatiska sajten 24sata har publicerat ett öppet brev från det serbiska landslaget.

Hotellnota på 12 000 kronor

Där anklagar de förbundskaptenen Jovica Cvetkovic, som är en gammal storspelare för Jugoslavien, för att ha varit full i matchen mot Vitryssland och för att ha lämnat en hotellnota på runt 12 000 kronor.

”Då är det inte förvånande att förbundskaptenen var i ett alkoholiserat tillstånd varje natt. Det kulminerade när han i en sådant tillstånd ledde matchen mot Vitryssland”, skriver spelarna i brevet.

Till attack mot spelarna

Cvetkovic gick tidigare under veckan till attack mot spelarna och anklagade sju av dem för att ha bokat flygbiljetter hem redan innan den sista gruppspelsmatchen mot Island.

Enligt Sportska Centrala pekar han även ut fyra spelare för att ha gått på nattklubb i Zagreb under EM-turneringen.

Spelarna kallar varje ord från förbundskaptenen för en lögn i det öppna brevet. De menar också att han inte hade koll på spelarnas klubbar, på motståndarna och att endast 86 procent av lagets träningar under mästerskapet genomfördes.

”Det är pinsamt och fult att Jovica Cvetkovic med sin okunnighet, oordning och skandalösa beteende går bakom våra ryggar. Vi åkte på en resa, på EM för att med heder och ärlighet, som alltid, kämpa för vårt land”, skriver spelarna.

ARTIKELN HANDLAR OM