Innebandy

”SSL håller sämre klass”

avJonas Gustavsson

Storlaget Warberg föll – mot jumbon Sirius

Kräftgången för storlaget Warberg fortsätter i SSL. Precis när laget kändes på gång kom nästa käftsmäll: 3-6-förlust mot jumbon Sirius.

Och då passade Kimmo Eskelinen på att såga kvaliteten i serien.

– Jag tycker SSL är sämre än innan, säger han.

Foto: Bildbyrån
Warbergs målvakt.

Storlaget Warberg har dominerat SSL i flera år, men den här säsongen har man inte gått

att känna igen. Istället för att hålla till i toppen har laget krigat kring slutspelsstrecket.

Den senaste veckan har hoppet dock tänts, laget har tagit två raka segrar och gått upp på en slutspelsplats.

”Har ingen förklaring”

Då kom nästa magplask med förlust mot jumbon Sirius.

– Jag har sett livet från den ljusare sidan just nu om man säger så. Jag vet inte vad som hände och jag har ingen förklaring. Vi var frånvarande i 60 minuter och de spelade ut oss. Vi var kvar i bussen eller kvar i sängen, använd vilket uttryck du vill, säger Kimmo Eskelinen.

– Jag vet inte om de två vinsterna vi tagit låg oss i fatet. Vi kanske trodde att det skulle sköta sig självt, men vi ger bort tre poäng och måste rannasaka oss själva.

Och den udda starttiden 11.00 vill Warberg inte skylla på.

– Det kändes lite innebandycup att gå upp klockan åtta för att spela, men det var lika för båda lagen, menar Eskelinen.

– Det vi måste inse är att vi inte är något glamourlag längre. Vi kan inte spela ut lag eller tro att målen kommer av sig självt, vi måste kämpa för att leverera.

Jämnare än någonsin

SSL är jämnare än någonsin den här säsongen sett till tabellen och den skiktning mellan toppen och botten som tidigare funnits har börjat suddas ut.

Men Kimmo Eskelinen tycker inte att lagen på den nedre halvan lyft sig.

– Ärligt talat så tycker jag att serien håller sämre klass nu än tidigare. Topplagen är sämre men bottenlagen har inte blivit bättre, säger han.

Det är kontroversiellt sagt?

– Jo, men jag tycker faktiskt det är så. Vi får inte stryk för att bottenlagen är bra, vi får stryk för att vi är dåliga.

■ ■ ■

Pixbo tog ledningen med 2-0 mot AIK i den första perioden, men hemmalaget kom tillbaka och utjämnade till 2-2 vilket också blev slutresultatet. Delad poäng gav inga placeringsnyheter i tabellen: Pixbo är kvar som fyra medan AIK är kvar som tia. AIK har två poäng upp till en slutspelsplats.

■ ■ ■

Daniel Johnsson svarade för en ny stark insats när hans Helsingborg besegrade Mullsjö med 6-3. ”Magic” satte både 1-0 och viktiga 4-1 i matchen, och noterades för totalt tre poäng. Helsingborg förstärkte därmed femteplatsen i tabellen medan Mullsjö ligger under nedflyttningsstrecket.

■ ■ ■

Umeå City tog ett stort steg mot nytt kontrakt efter att ha besegrat Linköping med 5-3. Matchen stod 3-3 med fyra minuter kvar att spela innan Umeå City via mål av Peter Larsson och Erik Nilsson säkrade segern. Västerbottningarna ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, tre poäng före Mullsjö.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy