Toppar och dalar för Rosenqvist i final

avTT

Publicerad:
Foto: Terrin Waack/AP/TT
Felix Rosenqvist under formel E-finalen i New York.

Finalhelgen i formel E-mästerskapet blev som säsongen i stort för racingföraren Felix Rosenqvist – med både toppar och dalar.

Och till slut blev det en sjätteplats i mästerskapet.

"Jag är nöjd med min insats", säger han.

Rosenqvist inledde med en 14:e plats i det första finalrejset i New York, på banan i Red Hook i Brooklyn. Bland annat efter att hans Mahindra Racing-bil stannat och behövt startas om. Men Rosenqvist lyckades även få den snabbaste varvtiden i loppet.

I det andra rejset gick det bättre. Från nionde startruta avancerade han snabbt till sjunde plats i starten, och när han sedan lyckades passera de båda Jaguar-förarna Nelson Piquet Jr. och Mitch Evans var femteplatsen säkrad.

Lucas di Grassi, Audi, vann det ett av finalrejsen och Jean-Eric Vergne, Techeetah, det andra. Vergne tog också mästerskapstiteln.

Rosenqvist slutade sexa totalt efter att under säsongen 2017–2018 tagit två segrar, haft tre pole position och två snabbaste varv.

"Det har varit en säsong med blandade känslor och både med- och motgång. Det började fantastiskt och slutade inte riktigt som vi hade hoppats, men överlag är jag nöjd med min egen insats och vi har visat att vi kan matcha vem som helst i det här fältet på en bra dag", säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM