Sir Alex ville köpa skandalspelaren

Av: Stefan Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ferguson: ”Han hade kunnat bli en hjälte”

Hyllad Sir Alex Ferguson menar att Paolo Di Canio hade kunnat bli en hjälte på Old Trafford.
Foto: AP
Hyllad Sir Alex Ferguson menar att Paolo Di Canio hade kunnat bli en hjälte på Old Trafford.

Sir Alex Ferguson ville köpa skandalspelaren Paolo Di Canio till Manchester United.

Det säger mästartränaren i en stor intervju med The Times.

– Di Canio hade kunnat bli en hjälte hos oss, säger Ferguson.

Tidningarnas hyllningar av Luiz Felipe Scolari och hans Chelsea, cirkusen kring Ronaldo och Real Madrid och Fifapresidenten Sepp Blatters beteende.

Det är några ämnen som Sir Alex Ferguson pratar om i en stor intervju med brittiska The Times.

Dessutom erkänner Ferguson att han försökte köpa loss skandalspelaren Paolo Di Canio.

Jämförs med Best

– Han hade kunnat bli en väldigt stor spelare i Manchester United. Jag menar, han var en stor spelare. Men när du har en spelare som Di Canio, som uttrycker sig som en individ som (George) Best och (Eric) Cantona gjorde. Och som (Ryan) Giggs, (Wayne) Rooney, Ronaldo och (Dimitar) Berbatov gör…vi spelare till hjältar fort här. Di Canio hade varit i samma kategori, säger Ferguson.

Om den hyllningen av en så omstridd spelare som Paolo Di Canio var oväntad, så är kanske sågningarna av Real Madrid och Sepp Blatter mer väntade.

Målet var Ronaldo

Ferguson menar att den spanska klubbens jakt på Cristiano Ronaldo började redan när man köpte Gabriel Heinze från United.

– När vi sålde Heinze till Real Madrid, visste vi vad som skulle hända, eftersom Ronaldo var väldigt nära Heinze. Jag förstod vad deras plan var. Jag tror inte att de var intresserade av Heinze, även om han är en bra spelare. Målet var att få Ronaldo, säger Ferguson.

I cirkusen kring Ronaldo gick Fifapresidenten Sepp Blatter ut och stödde Real Madrid. Något som fått Ferguson att se rött.

– Jag tycker att Sepp Blatter är farligt ute. Han har nått en punkt där han blir hånad. Om han börjar bli för gammal, vet jag inte. Men saker kan hända med människor med makt. Se bara på några av diktatorerna i Afrika.

I intervjun talar Ferguson också om det faktum att Chelsea av många tippades som seriesegrare den här säsongen.

– Alla tippade på Chelsea. En kille skrev: ”Anledningen är att Scolari är i stan”. Han sa att Scolari inte skulle bli skrämd av mig.

– Sedan påstår samma journalist att Scolari är en bättre manager än mig. Jag är inte så arrogant att jag tror att det är omöjligt. Scolari kan vara en bättre manager. Men hur kan en journalist säga så om en kille som aldrig har tränat i England. Om du tittar på Scolaris cv, så ser du att han tränat runt 17 olika lag, säger Alex Ferguson.

Publicerad: