Fast för knark – nu klar för Sundsvall

SPORTBLADET

Fick kontrakt i 60 dagar: ”Det finns inga garantier”

Han har attackerat poliser och gripits för narkotikainnehav.

Nu väljer Sundsvall Dragons att kontraktera skandalspelaren Antonio Kellogg, 22.

– Det finns inga garantier för att det kommer att fungera, säger klubbens sportchef Fredrik Åhnstrand.

Foto: SKANDALSPELAREN 22-årige Antonio Kellogg kommer att spela för Sundsvall Dragons i Basketligan höst. Amerikanen, som tidigare åkt fast för marijuanainnehav, har skrivit på för två månader.

Förra säsongens SM-finalist har varit på jakt efter en ny guard. Valet föll på den 185 centimeter långe amerikanen Antonio Kellogg, som enligt planerna ska anlända någon gång nästa vecka.

Och det är en spelare med ett allt annat än fläckfritt förflutet som kommer till Sundsvall.

När den då 19-åriga Kellogg representerade University of Connecticut greps han av polis två gånger på mindre än två veckor.

Attackerade polis

Först för innehav av marijuana, vilket gjorde att Kelloggs förbjöds att bo kvar på universitets campusområde. Men Kelloggs vägrade flytta ut från sitt rum och när campuspolisen skulle kasta ut honom ska han fysiskt ha attackerat en polis.

Kellogs greps på nytt och fick omedelbart sparken från University of Connecticut.

– Vi är väl medvetna om hans bakgrund, och hade ett internt snack i föreningen där vi vägde för- och nackdelar mot varandra. Klart vi funderade en del när vi fick reda på vad som hände på ”Uconn”, säger Fredrik Åhnstrand.

– Men efter att ha pratat både med Antonio och hans agent bestämde vi oss för att göra klart med honom.

”Accepterat reglerna”

Dragons har skrivit ett korttidskontrakt med Kellogg som gäller i två månader.

– Klart att hans förflutna är en stor anledning till att vi valt den här lösningen, säger Åhnstrand.

Ett krav för att få spela med Sundsvall Dragons är att man accepterar klubbens dopningsprogram, som bland annat innebär att samtliga spelare testas minst två gånger per säsong.

– Vi har pratat med Antonio och berättat var vi står i de här frågorna och han vad det innebär att spela för oss. Han är fullständigt medveten om vilka regler som gäller och har accepterat det, säger Åhnstrand.

Säsongen efter skandalerna i Connecticut spelade Kelloggs med University of San Francisco, där han snittade fullt godkända 15,2 poäng och 4,5 returer. Förra säsongen provade han på spel i både Polen och Turkiet, men tvingades lämna sina klubbar efter kort tid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket