Sörenstam blir gärna kapten

SPORTBLADET

Men först ska hon njuta av sin sista major

Solheim cup 2013 med Annika Sörenstam som kapten?

– Det skulle vara en ära, säger hon.

Ett annat framtidsprojekt blir att få in golfen i OS.

Foto: Blir gärna kapten Annika Sörenstam leder gärna Solheim-laget – men först ska hon njuta av sin sista British open.

Engelskan Alison Nicholas leder de europeiska styrkorna vid nästa års turnering i Rich Harvest Farms, Illinois, 17-23 augusti.

Två senare kommer damgolfens mest prestigefyllda lagtävling till Killeen Castle i Irland.

Efter lördagens minus 2-runda i British open på Sunningdale fick Annika Sörenstam frågan om hon på ett eller annat sätt kommer att vara involverad i Illinois.

– Nej, jag kommer inte att spela nästa år. Men jag har fått frågor om jag vill bli kapten i framtiden och jag skulle bli stolt om jag blev tillfrågad.

– Men jag vet inte vilka planerna är.

Skulle du säga ja om du blir tillfrågad?

– Absolut, det skulle vara en väldig ära. Jag vill inte göra det så tidigt som 2011, men kanske 2013 eller senare skulle vara trevligt.

Mest framgångsrika spelaren

Annika Sörenstam har spelat åtta Solheim cup mellan 1994 och den senaste och sista (?) på Tylösand förra året.

Med 24 vunna poäng är hon den mest framgångsrika spelaren hittills i tävlingen och hon ledde Europa till seger på Loch Lomond 2000 och tre år senare på Barsebäck.

Catrin Nilsmark och Helen Alfredsson har under 2000-talet varit populära förbundskaptenen för Europa och Sörenstam ses av många som ett naturligt framtida val.

För golf.se avslöjar Sörenstam att hon ska göra en insats för att få in golfen som en olympisk idrott.

– Nästa år kommer det att ske en presentation till Internationella Olympiska Kommittén där vi ska försöka förklara varför golfen bör vara med i OS 2016. Jag tror det är i Danmark. Och det är den proceduren jag ska ingå i, för att göra en bra presentation. och för att försöka få ledamöterna att ta ett bra beslut, att vi bör finnas med där, säger hon.

Slog eagle

Efter två mödosamma varv på par såg Sörenstam ut att kunna avancera ordentligt i startfältet under sin förmiddagsrunda, men eaglen på elvans par fyra lovade mer än den höll. Minus fyra slag totalt där skrevs ned till minus två när hon lämnade den sista greenen.

– Jag hoppades kunna gå ned till minus fem eller kanske sex, men jag lyckades inte göra några fler birdies, säger Sörenstam.

I stället noterade hon två bogeys på vägen in och världstvåan går ut på söndag väl medveten om att andra än hon kommer att göra upp om titeln.

Inför karriärens sista 18 håls majorgolf säger hon:

– I dag var det bättre, mer vanlig golf och jag ska gå ut och njuta av den sista rundan och försöka göra ett bra resultat.

Henrik Skiöld/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf