Frölunda lånar in back: ”Är lite tunna”

avSimon Sjöstrand

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Tunt på backsidan under junior-VM.

Då lånar Frölunda in Fredrik Styrman, 26, från hockeyallsvenska IK Pantern.

– Pantern ska ha ett stort tack för att de ställer upp, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Frölunda parkerar på sjätte plats i SHL med sju poäng upp till topp tre.

Men i jakten på topplagen kommer ”Indians” att få klara sig utan tre av sina backar de kommande veckorna. Rasmus Dahlin, 17, och Filip Westerlund, 18, ska spela junior-VM i Buffalo, och Mattias Nörstebö, 22, är skadad.

Nu väljer klubben att låna in Fredrik Styrman, 26, från hockeyallsvenska IK Pantern.

”Ska ha ett stort tack”

– Vi är lite tunna och vill bredda på backsidan under en viktig period, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Styrman, tidigare bland annat i Luleå, Skellefteå och Brynäs och med 173 SHL-matcher på kontot, gör sin första säsong i Pantern och har svarat för 2 poäng på 24 matcher.

Han kommer att backa upp Frölunda mellan den 18 december och 7 januari.

– Det är en rutinerad och kompetent back. Pantern ska ha ett stort tack för att de ställer upp på det här, säger Fredrik Sjöström.

Lånar in från hockeyettan

Även Växjö lånar in från de lägre serierna. 18-årige Pontus Holmberg, till vardags i Västerås i hockeyettan, förstärker serieledaren under de två kommande matcherna då Janne Pesonen saknas på grund av skada och fyra forwards ska spela JVM.

– Pontus är en kille vi har följt ett tag och det ska bli jättekul och se hur han tar sig an SHL-spel, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

JVM avgörs den 26 december till 5 januari.