Rudy Mbemba gör comeback i ligan

avEmelie Fredriksson, Malin Wahlberg

SPORTBLADET

29-årig stjärnspelare presenterad för Umeå

Foto: BILDBYRÅN
Rudy Mbemba.

Rudby Mbemba är tillbaka i basketligan.

Den förre landslagsguarden är klar för Umeå och har skrivit på för resten av säsongen, meddelar klubben på sin hemsida.

En av basket-Sveriges största profiler gör comeback i basketligan. Precis som Sportbladet tidigare i dag rapporterade är Rudy Mbemba klar för bottenlaget Umeå BSKT. 

2014 blev 29-åringen avstängd i två år efter att ha missat flera dopingkontroller. Avstängningen gick ut i somras och Mbemba skrev på för A.S.S. Sale i Marocko.

Men efter att ha fått problem med löneutbetalningarna är han nu tillbaka i Sverige och kommer att spela resten av säsongen i Umeå.

– Jag förväntar mig att vi ska börja vinna matcher. Det kanske tar en vecka att komma ihop som lag, två veckor eller en månad. Men jag tror att det här kommer bli bra. Jag är taggad att få spela i basketligan igen", säger Rudy Mbemba i ett pressmeddelande.

"Mest spektakulära..."

Och Klubben nöjd med förstärkningen.

– Umeå BSKT har brottats med en del skadeproblem under inledningen av säsongen. Johan Pierre, Albin Frank, Gerald Williams och Magnus Haney har alla varit sargade till och från. Därför har vi nu valt att skriva kontrakt med en av basketligan herrs mest spektakulära spelare någonsin: Den förre landslagsguarden Rudy Mbemba," står det på klubbens hemsida.

Mbemba har gjort 62 landskamper och har tidigare spelat för White Eagles, Solna Vikings, LF Basket och 08 Stockholm i Basketligan. Umeå hoppas att ha honom spelklar till fredagens bortamatch mot Malbas.

ARTIKELN HANDLAR OM