Världstian nästa för Hurskainen

Av: 

TT

”Jag slog honom senast...”

Henri Hurskainen har en tuff uppgift framför sig.
Henri Hurskainen har en tuff uppgift framför sig.

Första hindret klev han lätt över. Men nu väntar en betydligt svårare utmaning för svenske badmintonettan Henri Hurskainen: världstian i en avgörande gruppfinal.

– Jag slog honom förra gången vi möttes, säger Hurskainen.

Bättre start på OS kunde han knappast ha fått. Det tog bara 37 minuter för Henri Hurskainen att slå mexikanen Lino Muñoz med 21–12, 21–11 när han väl fick kliva in i badmintonturneringen.

Hurskainen kontrollerade matchen och segern var aldrig hotad.

– Ja, det blev en bra start. Jag försökte lägga full fart från början. Inte gå in och mjukstarta och se vad som händer, då kan man ofta ställa till det för sig själv, säger svensken, som var med även i OS i London för fyra år sedan.

”Har inget att förlora”

Eftersom Lino Muñoz förlorade sin första match har Henri Hurskainen nu alla chanser att gå vidare ur tremannagruppen. Problemet är bara att indiern Srikanth Kidambi, rankad tia i världen, kommer att stå på andra sidan nätet i gruppfinalen på söndagen.

– Det är klart att han är favorit. Men jag slog honom förra gången som sagt, säger Hurskainen, som själv var rankad på 50:e plats inför OS.

– Jag har inget att förlora och eftersom jag vann förra gången vet jag ju att det går.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.