Ett ögonblick...

SPORTBLADET

...Jonas Gustavsson. Reporter, bloggare och innebandyprofil på Sportbladet som utsetts till årets bloggare av Innebandymagazinets läsare.

Grattis! Hur känns det?

– Det känns fantastiskt. Innebandymagazinet är den mest initierade innebandyportalen och att deras läsare röstat fram mig är skoj. Det är ju för läsarna jag skriver.

Vad betyder det för dig som bloggare?

– Det är skitskoj. Ett bevis att folk uppskattar det man gör och det sporrar en bara att skriva vidare och göra ännu bättre.

Vad är det läsarna uppskattar med din blogg?

– Det kanske läsarna svarar bäst på, haha. Jag gillar bloggformatet eftersom det tillåter en del utsvävningar, man får ha egna resonemang och kan nörda ner sig i detaljer. Ta upp saker som inte får plats i vanliga nyhetsartiklar. Sedan har ju bloggen ett tydligt fokus på bara SSL och den skrivs kontinuerligt under hela säsongen, läsarna vet hela tiden vad de får och det tror jag uppskattas.

Hur ser du innebandy som mediasport?

– Den växer mer och mer. Ett bevis är ju att Sportbladet har satsat mycket mer de senaste åren. Sporten är verkligen på frammarch.

Vad betyder innebandyn för dig?

– Förutom att det är en rolig sport så har den ingen djupare betydelse för mig. Jag halkade in på innebandyjobb av en tillfällighet och eftersom jag gillar att nörda ner mig i saker så gjorde jag det med innebandyn också. Sedan är den rolig att bevaka, spelare och ledare är öppna och bjuder på sig själva, och det finns mycket att grotta ner sig i. Det är mycket som är oskrivet vilket också gör det tacksamt att jobba med.

Innebandysäsongen är slut. Vad gör du om dagarna?

– Nu under sommaren umgås jag mycket med familjen. Det blir mycket innebandy och hockey på vintern, sen familjetid på sommaren.

Vilka vinner SM-guld 2017?

– Oj. Det har jag inte ens tänkt på ännu. Trupperna är inte satta, så det är en klurig fråga. Jag tar hängslen och livrem på mig och säger att det troligen blir Storvreta eller Falun, med Dalen som en intressant outsider efter deras fina silly season.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att allt går bra när familjen utökas med en dotter i sommar.