Succén – svenskarna i topp sista testdagen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Gustav Majla.

Testerna avslutades med en svensk succé.

Gustav Malja i topp – före Jimmy Eriksson.

– Det har varit ett positivt test, säger Eriksson.

Gp2-serien har testat i Barcelona under tre dagar, det sista passet under den sista dagen avslutades med två svenskar i topp.

– Det är självklart kul att toppa det sista passet den här veckan  det är första gången för mig i GP2, säger Gustav Malja.

– Jag inser förstås att alla inte hade samma upplägg som vi och kanske valde att testa andra saker, men det är likväl ett bra kvitto att få. Jag har lärt mig enormt mycket den här veckan, och jag känner mig redan mer hemma i GP2 än jag gjorde i fjol. Det har varit ett positivt test överlag.

”Mycket positivt test”

Malja körde ett varv på 1.28,719 under eftermiddagen medan Jimmy Eriksson var en halv sekund långsammare.

– Det har varit ett positivt test, säger Jimmy Eriksson som testade för GP2-teamet Arden första gången i december 2015 och  då var bästa rookie.

– Jag kom hit för att lära mig så mycket som möjligt, och det har jag gjort. GP2 är en oerhört komplex serie och det tar lång tid att förstå främst hur man ska hantera däcken på rätt sätt. Man har verkligen bara ett enda varv på sig, och sedan försvinner greppet. Nyckeln är att få in däcken i rätt fönster, där man får ut så mycket som möjligt av fästet på just det varvet man får. Om man lyckas med det kan man tjäna mycket tid, säkert en sekund utan vidare. Det, och naturligtvis bilen rent generellt, har jag lagt mycket energi på att försöka förstå. Det är förstås roligt att avsluta som tvåa, men det säger inte så mycket.

Arbetar för lösning

Malja har redan säkrat en styrning i GP2 med Rapax medan Eriksson fortfarande arbetar får att hitta en lösning för 2016. Han var snabbare än sin teamkollea  hos Arden under samtliga sex pass och hoppas på en fortsättning.¨

– Det viktigaste är att arbetet med teamet har fungerat bra. säger Eriksson.

– Nu får vi se vad som händer framöver...

Snabbast över samtliga pass var Red Bulls junior Pierre Gasly (Frankrike). Nästa GP2-test avgörs i Jerez i slutet av mars. Serien startar i Barcelona i maj.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

GP2 2016

GP2

Motorsport