Hamilton snabbast under träningen

SPORTBLADET

Rosberg kraschade och förstörde nya hajnosen

Den nya hajnosen ska ta göra Mercedes ännu bättre.

Men Nico Rosberg kraschade den redan på träningen.

– Det var ingen bra start, säger VM-tvåan.

F1-säsongen startade på en blöt bana i Melbourne. Lewis Hamilton var snabbast under det första passet med 1:29.725 , han följdes av de två bilarna från Red Bull med Daniil Kvyat och Daniel Ricciardo ( +0,421 och + 1,150). Marcus Ericsson var åtta sekunder efter på 15:e plats, slagen av sin teamkollega.

– Det är klart att detta inte är den bästa starten på säsongen, men vi kan inte påverka vädret. Vi kunde i alla fall köra ett par varv under det första passet, och vick känslan för att allt fungerar på bilen, säger Marcus Ericsson som bara körde sex varv på hela dagen.

Ericsson parkerad

Det var kallt, blött och blåsigt vilket gjorde att ingen förare körde fler än 16 varv under det första passet. De första varven körde förarna med regndäck eller intermediates och sedan var det uppehåll ett tag då förarna kunde använda sig av slicks - innan regnet återvände.

Regnet höll i sig till den andra träningen och Marcus Ericssons team valde att stå kvar i garaget.

– Det regnade för mycket och vinden var väldigt stark, säger svensken.

– Vi ser fram emot resten av helgen och ser vad morgondagen för med sig.

 Lewis Hamilton var snabbast med 1.38,841, en tid som egentligen inte säger någonting. Det stora samtalsämnet var istället Nico Rosberg som kraschade i kurva sju. Han hade precis fått på den nya framvingen och nosen som Mercedes kallar för Bruce efter en tecknad haj. Båda fick sig en rejäl smäll. Mercedes hade valt att inte använda nyheterna under det första passet för att inte riskera att skada dem och nu kritiserar Mercedes stallchef de nya reglerna där teamet inte längre får coacha föraren.

– En och en halv minut tidigare diskuterade vi om man behöver regndäck eller m det räcker med intermediates, säger Toto Wolff till Sky Sport.

– Men vi får inte längre säga till föraren via radion att han troligen behöver regndäck.

Flyger in ny nos

Även Rosberg var besviken.

– Det var ingen bra start på tävlingshelgen för min del, det var väldigt blött och jag tappade kontrollen över bilen under det andra passet, säger Rosberg.

- Jag hade lite för mycket gaspådrag i kurva sju, snurrade och träffade muren.

Mästarteamet har ytterligare två nya nosar med sig och har, enligt tyska Auto, motor und sport, flugit in en tredje från England till Australien. I morgon lördag körs den tredje tärningen och klockan 07.00 startar säsongens första kval.

Premiären startar kl 06.00 på söndag.

Anna Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM