Lindberg mästare - tack vare brorsan

avAnna Andersson

”Det är det man har en storebrorsa till”

Foto: Foto: TT
Jonnie Lindberg (arkivbild).

Jonnie Lindberg kan tacka brorsan för hjälpen.

Johan gav honom hans andra raka titel.

– Det är det man har storebröder till, säger den dubble mästaren i dragracing.

Johan Lindberg körde sin första deltävling i USA i Las Vegas och redan i den första elimineringsomgången fick han möta Doug Gordon - den ende föraren som kunde hindra hans lillebror från att bli historisk.

Han vann racet vilket gav lillebror Jonnie Lindberg segern i mästerskapet.

– Jag satt i bilen, fastspänd och fick höra på radion att Johan vunnit racet och jag vunnit titeln.  Det var häftigt, säger Jonnie Lindberg till Sportbladet.

– Men det är väl det man har storebröder till.

Historisk seger

Han är den förste europé som har försvarat mästartiteln i klassen Top Alcohol Funny Car i det amerikanska dragracingmästerskapet NHRA.

– De var otroligt skönt att försvara titeln, det har varit målet hela säsongen och pressen har varit stor, säger Jonnie Lindberg som sedan förlorade i den andra omgången.

– Vi tappade fokus efter det att vi säkrat titeln, det var lite för mycket folk i depån och vi kunde inte fokusera på det sätt som vi behövde för att vinna omgången och ha en chans att vinna hela tävlingen. Jag är lite besviken på mig i efterhand, man vill ju alltid vinna. Samtidigt är det väl en gång som det är okej att tappa fokus.

Firar med ny licens

Redan nu inleder han fokus mot framtiden. Dagen efter titeln tog han licens för tyngre klasser och förhoppningen är att inom ett par år kunna kliva upp till ännu mer prestigefyllda bilar.

– Det är förhoppningen, har jag licensen finns möjligheten om det kommer något erbjudande, säger Jonnie Lindberg.

– Efter de här två säsongerna så är det klar att man vill ha ännu mer.

ARTIKELN HANDLAR OM