”Jag blir behandlad som en kriminell”

SPORTBLADET

Kinsey riktar kritik mot medierna

Foto: Erika Kinsey

Erika Kinsey är kritisk till mediers rapportering.

På sin Instagram förklarar hon det hela.

”Jag har inte skadat någon men jag behandlas som att jag är en kriminell”, skriver hon bland annat i inlägget.

Sedan Erika Kinsey, 28, hoppade 1,97 på lag–EM sommaren 2015 har det gått desto tyngre. I såväl VM som EM åkte hon ut i kvalet och i OS upprepades historien återigen – då hon rev ut sig på 1,89, vilket inte räckte till final.

– Jag är väldigt, väldigt besviken och frustrerad. Formen börjar äntligen kännas bra och jag har prickat rätt  – men då funkar ingenting annat, sa Kinsey efter kvalmissen.

”Jag har inte skadat någon”

När friidrottssäsongen nu är över för Kinseys del går hon till kritik – mot medierna. I ett inlägg på sin Instagram förklarar höjdhopperskan att hon behöver ett långt avbrott från medier och att de många sakerna runt omkring, såsom folk som bedömer hennes insatser, tar bort glädjen från hoppandet.

”Jag älskar Sverige, missförstå mig inte, men jag gillar inte hur vi behandlas av media om vi inte lyckas. Ett dåligt resultat får oss att framstå som dåliga personer. Jag har inte skadat någon men jag behandlas som att jag är en kriminell. Om vi skulle få mer stöd kanske vi skulle prestera bättre”, skriver Kinsey bland annat i inlägget.

Läs hela Erika Kinseys inlägg nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Höjdhopp

Friidrott