Lindbergs knockout: ”Hon toksomnade”

1 av 3
SPORTBLADET

Proffsboxaren Maria Lindberg slog i kväll ut sin motståndare Selma Music i andra ronden på en gala i Hamburg.

– En riktigt brutal knockout. Hon låg fullständigt utslagen i en halv minut och fick läggas i framstupa sidoläge, men jag blev glad att jag kunde slå en rejäl knock, säger Maria.

Kroatiskan Music var debutant i proffsboxning med en tidigare karriär som kickboxare. En rejäl mismatch mot rutinerade 39-åringen Lindberg.

– Hon var inte bra. Kände redan efter 20 sekunder att hon inte var något. I vanliga fall bryts mina matcher för att jag slår många slag men den här gången bromsade jag mig för att satsa på bra träffar.

– Först gick hon ned för ett kroppsslag jag inte trodde att hon skulle komma upp efter igen, men hon kom upp. I pausen inför andra ronden sa man till mig i ringhörnan att jag skulle slå ut henne för hon skulle säkert inte komma ut igen till tredje ronden.

”Hon toksomnade”

Maria avvaktade och skickade iväg en serie förödande slag.

– Jag fick iväg tre-fyra slag och träffade fruktansvärt hårt med högern på hakan så att hon toksomnade. Hon var inte bra men hon hade själv valt att komma in i ringen och hon visste vem hon skulle möta. Jag blev glad för att folk fick se att jag kan slå en riktig knockout. Jag bevisade att kraften finns i händerna.

Maria Lindberg har problem att få till bra matcher. Mycket beroende på sin bakgrund med en hjärnblödning för 17 år sen som bromsat hennes karriär. Plus att hon i dagens läge inte är en attraktiv motståndare eftersom inte är en enkel motståndare för någon.

– Nu måste jag titta på vad som ska hända framöver. Jag måste göra ett titelförsvar snart, det börjar bli pinsamt att möta halvdåliga motståndare. Jag ska sätta mig med mina sponsorer och diskutera vad vi kan göra.

Stämt journalisten

Samtidigt fortskrider stämningen mot skribenten Per-Åke Persson som anklagat Maria för att ha varit ansvarig för det mordhot Persson mottog på en gala i Hamburg i oktober i år.

– Stämningsansökan lämnas in nästa vecka. Sen har han tre veckor på sig att försvara sig.

Svenske Tijan Kebbeh debuterade som proffs i kvällens gala men förlorade på knockout mot ryssen Mansur Elsaev.

ARTIKELN HANDLAR OM