Stjärnan får lämna Alvik

avMalin Wahlberg

Shawnice ”Pepper” Wilson.

Shawnice ”Pepper” Wilson återvände till Alvik inför säsongen.

Men nu får hon lämna klubben.

– De handlar inte om hur hon har presterat på basketplanen utan endast att vi inte har råd att ha en av våra importer som inte lirar, säger Alvik Baskets sportchef Carro Håkanson.

Shawnice ”Pepper” Wilson var en av Alviks bästa spelare säsongen 2014/2015. Inför årets upplaga av basketligan dam värvade klubben tillbaka den 198 centimeter långa amerikanskan.

Men nu får Wilson lämna.

Stjärnan, som snittat tio poäng och åtta returer på åtta matcher, har inte kunnat spela de senaste matcherna på grund av en knäskada.

Letar ersättare

Det är anledningen till att klubben nu bryter kontraktet.

– De handlar inte om hur hon har presterat på basketplanen utan endast att vi inte har råd att ha en av våra importer som inte lirar, säger Alvik Baskets sportchef Carro Håkanson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är väldigt tråkigt både för Pepper och Alvik. Peppers proffsiga inställning till laget och klubben är något som vi har uppskattat.

Alvik har nu börjat arbetet för att hitta Wilsons ersättare och hoppas ha det klart efter årsskiftet.

Även Mark väljer att skicka hem sin amerikanska Keyora Wharry på grund av en knäskada. 23-åringen 15 poäng och 11 returer per match men nu förlängs inte kontraktet som går ut 18 december.

ARTIKELN HANDLAR OM