Inledde Stockholm Open med en knall

avStefan Holm

SPORTBLADET

Bröderna Ymer slog ut tredjeseedat par

1 av 3 | Foto: TT
Elias och Mikael Ymer

Delad glädje är dubbel glädje.

Fråga bröderna Ymer.

Svensk tennis framtid inledde Stockholm Open med en knall.

Nederländaren Jean-Julien Rojer är en av världens bästa dubbelspelare och vann förra året Wimbledon med Horia Tecau vid sin sida.

Nu befinner han sig i den kungliga huvudstaden för att, i par med polacken Marcin Matkowski, slåss om slutsegern i Stockholm Open.

”Det var roligt”

Det var åtminstone så det var tänkt, men det tredjeseedade paret åkte ut direkt mot bröderna Ymer. Elias, 20, och Mikael, 18, vann första set med 7–6, föll stort i det andra (1–6) men tog sig samman och lyckades vinna matchtiebreaket med 11–9 efter att ha räddat tre matchbollar.

– Det var roligt. Min första seger med ”Eli”, skriver Mikael Ymer på Twitter.

Möter Verdasco

Det är bara början för tennissyskonen från Skara. Båda går in i singelspelet under tisdagen, då lillebror Mikael tar sig an den rutinerade spanjoren Fernando Verdasco varpå Elias möter tyske kvalspelaren Tobias Kamke.

Johnson utslagen

Det bjöds på ytterligare en knall i Kungliga tennishallen under öppningsdagen. För den svarade 103:e-rankade moldaviern Radu Albot, som slog åttondeseedade amerikanen Steve Johnson med 6–3, 6–4. Även Ryan Harrison, Kevin Anderson och Adrian Mannarino är klara för andra omgången.

ARTIKELN HANDLAR OM