SVT-profilens samtal: ”Jag kan inte andas”

Foto: SVT Sport

avErik Karlsson

SPORTBLADET

SVT-reportern och kommentatorn Björn Becksmo, 48, kraschade allvarligt på en cykeltur.

I en intervju med Allehanda berättar nu hans fru om skräcken när han i svåra smärtor ringde hem.

– Han sa "det är någon här som hjälper mig". Sen hörde jag bara "jag kan inte andas, jag kan inte andas" och så bröts samtalet, säger Elin Becksmo.

Det var på en mountainbike-tur vid Flottsbro-backen i Huddinge som olyckan var framme för SVT:s erfarna reporter Björn Becksmo. Han slungades över cykeln och föll riktigt illa.

– Han ringde mig och berättade att han hade kraschat. Han sa "det är någon här som hjälper mig". Sen hörde jag bara "jag kan inte andas, jag kan inte andas" och så bröts samtalet, säger Elin Becksmo i en intervju med Allehanda och berättar att hon befarade det värsta:

– Vad ska jag säga till barnen? Jag måste hålla fasaden upp för dem. Hur ska jag berätta att deras pappa inte finns längre?

”Såg ut som man kastat in vedträn”

Björn Becksmo hade dock lyckats ta sig ner till parkeringen där en familj träffat honom och hjälpt honom att ringa ambulans. Väl på Karolinska konstaterades att skadorna inte var livshotande, men fortfarande så allvarliga att Becksmo tvingades stanna kvar på traumaavdelningen i nästan två veckor.

– Han fick se sina röntgenplåtar och bröstkorgen såg mer ut som att man hade kastat in en massa vedträn. Han blev chockad över att se det. Han kommer ha problem och värk en lång tid framöver. Men jag skulle inte bli förvånad om han är uppe på cykeln snart igen, säger Elin.