Drömvärvning av Sävehof

SPORTBLADET

Storskytten kommer hem efter tio år som utlandsproffs

Sävehof får hem den förlorade sonen till nästa säsong.

Jonas Larholm återvänder efter tio år som utlandsproffs.

– Det känns varmt i hjärtat, säger Jonas Larholm till SVT Sport.

Efter tio år som utlandsproffs, senast i Tvis Holstebro, och 211 matcher i landslagströjan kommer nu Jonas Larholm hem till moderklubben Sävehof.

– Det känns varmt i hjärtat, jag började spela i Sävehof när jag var nio år så det var en stor del av mitt ungdomsliv. Det är speciellt, det värmer att det fortfarande finns intresse och jag hoppas att jag kan bidra med go energi, säger Larholm till SVT Sport.

”Spännande utmaning”

Larholm har tidigare vunnit två SM-guld med Sävehof och var med när Sverige tog OS-silver 2012. 2006 flyttade vänster/mittnian till storlaget Barcelona där han spelade i två säsonger. Med sina 642 landslagsmål är han den 16:e bästa målskytten genom tiderna.

– Jag vill bidra med det jag lärt mig under min tioåriga utlandstour. Jag har haft en väldigt bra säsong i Danmark, säger Larholm till SVT Sport.

Sävehof har länge varit en stormakt inom damhandboll men nu vill klubben återigen bli ett topplag på herrsidan och Larholm är ett tungt namn att ha i ett lagbygge. Sävehofs nya Partille Arena ska stå klar till hösten 2016.

– Det är en spännande utmaning och ett spännande projekt i Sävehof med ny arena och nya satsningar, kul att vara en del av det, säger Larholm till SVT Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM