Glenn Strömberg är mest begriplig i Sverige

avTherese Gustafsson

SPORTBLADET

Får ta emot pris för att han gör fotboll förståeligt

För tredje gången delas Begriplighetspriset ut på den årliga Begriplighetsgalan.

Vem är mest begriplig i Sverige?

Juryn har utsett expertkommentatorn Glenn Strömberg till årets vinnare.

– Det är väl det finaste man kan vara: begriplig, säger Strömberg.

Foto: bildbyrån
Glenn Strömberg.

På tisdagskvällen ägde årets Begriplighetsgala rum. Där delades Begriplighetspriset ut för tredje gången och expertkommentatorn Glenn Strömberg blev utsedd till årets mest begripliga människa.

– Jag har vunnit många fina sportpriser, men jag uppskattar väldigt mycket att bli uppmärksammad för det jag gör idag. Det är viktigt för mig i min nuvarande roll, säger Strömberg.

Hittar alltid rätt

”4-3-1-2 eller 4-4-2 – Strömberg gör de obegripliga siffrorna inom fotbollen självklara. Han gör sporten begriplig och har en osviklig förmåga att alltid hitta rätt.”, löd juryns motivering.

Glenn Strömberg har en lång karriär som fotbollsspelare i IFK Göteborg, Benfica, Atalanta och svenska landslaget. Sedan 1996 är han uppskattad expertkommentator i Sveriges Television.

Slog sju andra

Glenn Strömberg var en av åtta nominerade till Begriplighetspriset, som delas ut av kommunikationsbyrån Publik till ”en person som lyckats förklara ett svårt och viktigt ämne så att andra förstår”. Han hade konkurrens av ledarskribenten Niklas Ekdal, akademiledamoten Peter Englund, chefredaktören Daniel Poohl, journalisten Anna Hedenmo, ekonomen Claes Hemberg, psykiatriexperten David Eberhard och skribenten Marciej Zaremba.

Tidigare vinnare är programledaren Eva Funck och textbearbetaren Kitte Arvidsson.