Annas motorlista 10/4

POLE POSITION

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

1) Joakim Ljunggren

VM-trea i fjol, VM-trea inomhus, samt guld i SM och Novemberkåsan – det är svenskens senaste meriter. Nu startar VM och Ljunggren är det stora svenska hoppet. I JVM hoppas Calle Sjöö på en pallplacering, men det är ett tufft mål för Calle som bröt benet inför Novemberkåsan i 2009. Sjöö tvingas dessutom avstå premiären på grund av benet, redan där försvinner många viktiga poäng.

2) Valentino Rossi

MotoGP-premiär i Qatar och den stora duellen i år lär bli fajten mellan Yamahas mästare Rossi och VM-tvåa Jorge Lorenzo. Teamet kommer inte att lägga sig i:

– Våra förare är tillräckligt intelligenta själva. I fjol visade båda att de är tillräckligt mogna för att kunna hantera situationen, säger teamchef Davide Brivio.

Viasat Motor, söndag kl 21.30

3) Sebastian Vettel

Segern i Malaysia gör att F1-föraren från Tyskland nu är trea i VM, men han har samma poäng som tvåan Fernando Alonso och är två poäng bakom Felipe Massa. Nästa helg väntar Kinas GP- en tävling han vann i fjol.

4) Marcus Ericsson

Den första dagen var kanon, den andra en mindre katastrof och den tredje var han med i mitten av fältet. Svensken har gjort de sista testerna inför GP2-premiären i maj och är positiv.

– Det känns bra och jag tycker att jag har utvecklat mig, säger han.

5) Denny Hamlin

NASCAR-föraren vann i Martinsville och har sedan dess opererat korsbandet i knäet, men vill ändå köra racet i helgen. Om han behöver en ersättare är Casey Mears beredd, men för att få poäng i förarmästerskapet räcker det för Hamlin att han startar loppet.

Viasat Motor, lördag kl 01.00

6) Christian Horner

Det snackats om att Red Bull hittat ett sätt att förändra bilen mellan kvalet och loppet. FIA har klargjort att det inte är tillåtet med någon förändring av bilen och Red Bulls teamchef hävdar att bilen är helt legal. Men frågan är - vilken är hemligheten?

7) Kimi Räikkönen

Tog sina första poäng i rally-VM när Jordaniens deltävling avgjordes. Citroëns Sébastien Loeb vann tävlingen och leder VM före Jari-Matti Latvala, Ford som var tvåa.

8) Tom Söderström

Tog sina första VM-poäng i premiären och i helgen kör MX1 i Italien. I toppen slåss tysken Maximiliam Nagel, mästaren Antonio Cairoli, Italien och landsmannen David Philippaerts.

Motors TV, söndag kl 13.00 och 16.00

9) Colin Kolles

HRTs teamchef vill ha två erfarna fredagsförare, detta för att kunna bedöma Bruno Sennas och Karun Chandhoks prestationer under kval och race. Som läget är nu anser han inte att han har något att jämföra sina två oerfarna förare med.

10) Flavio Briatore

För bara några veckor sedan ville han inte prata om en framtid inom F1, men nu verkar det som han kan vara på väg tillbaka i alla fall. Som Bernie Ecclestones efterträdare. F1-gurun vill att hans italienske polare ska jobba med att promota sporten.

MOTORSTOPP

Michael Schumacher

Den sjufaldige världsmästaren har gjort ett sämre resultat efter sin comeback än vad han gjorde under sin första hela säsong. Efter tre lopp har ha en sjätteplats, en tiondeplats och ett brutet lopp. 1992 inledde han med en fjärdeplats och två tredjeplatser. Mercedes gör allt för att få bilen att fungera i premiären i Europa den 9 maj.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM