Rickard Rydell jagar nytt jobb

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Seat lämnar WTCC och Rydell blir arbetslös

Seat lämnar WTCC med omedelbar verkan. Det innebär att Rickard Rydell måste leta efter ett nytt jobb. - Får jag rätt förutsättningar kan STCC vara intressant, säger han.

Foto: Seat Sport
Rickard Rydell, i mitten, får leta nytt jobb sedan Seat lämnat WTCC.

Svensken som varit framgångsrik i WTCC med Seat de senaste säsongerna måste nu leta efter en annan styrning. Ryktena om att teamet ska lämna WTCC har nu bekräftats och den spanska biltillverkaren lämnar serien med omedelbar verkan.

– Vi har varit framgångsrika i WTCC och vunnit allt som går att vinna, men nu koncentrerar vi oss helt på att vara att stötta Seats team i olika mästerskap, säger teamets manager Jaime Puig, enligt motorsporttotal.

Seat vann båda titlarna 2008 och 2009, Rickard Rydell har varit femma respektive sjua de senaste säsongerna. Svensken har ingenting klart för nästa säsong.

– Eventuellt blir det några långlopp i GT-serien, det enda som jag har bestämt är väl att jag inte lägger av, säger Rickard Rydell som kan tänka sig att återvända till Sverige.

– STCC är intressant om jag får rätt förutsättningar. Serien är spännande och det känns som om den är på uppgång så helt omöjligt är det inte för framtiden.

Vad lutar det åt?

– Jag har en del förslag, men har ännu inte tagit ställning till vad jag ska göra. Snart borde jag väl veta hur det blir, kanske blir det några inhopp någonstans och kanske blir det Le Mans 24-timmars eftersom jag har bra kontakter med Aston Martin. Men det lär inte bli något på heltid i alla fall.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC