Hansen i vinnarläge – då exploderade däcket

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensken blev påkörd av Sverre Isachsen i finalen

Foto: Hansen Motorsport
Kenneth Hansen hade pole i A-finalen men där tog det tvärstopp när han blev påkörd.

EM-tävlingen i Finland blev ett lyft för Kenneth Hansen. Citroënföraren var snabbast i kvalen och tog pole position i A-finalen.

Men där tog det stopp med en smäll.

Efter att ha legat i bakhasorna på Sverre Isachsen och Michael Jernberg under de senaste deltävlingarna klev Kenneth Hansen tillbaka in i hetluften.

Har hittat farten igen

I Kouvola körde Hansen i från motståndarna och visade att han fått verklig fart på bilen.

– Härligt att vi lyckats kämpa oss tillbaka till att kunna köra om segrar igen, säger Citroënföraren i ett pressmeddelande.

Hansen var snabbast i två kvalomgångar och därmed säkrade han pole position i A-finalen. Först tjuvstartade Ludvig Hunsbedt, när Michael Jernberg sedan gjorde samma sak blev han utesluten. När starten väl gick för det decimerade fältet så var Kenneth Hansen snabbast i väg, men sedan fick han sig en rejäl smäll av Sverre Isachsen. Det slutade med däckexplosion för Hansen som fick se segerchansen flyga sin kos.

– Vi har jobbat och slitit så hårt för att komma till det här läget igen och så slutar det med en trist fjärdeplats, suckar Hansen.

Isachsen fick dock sitt straff, han svartflaggades för påkörningen och segern gick i stället till Liam Doran.

Trea i tabellen

Men trots den bleka avslutningen knappade Kenneth Hansen ändå in på konkurrenterna och har fortfarande häng på täten. Han är tre poäng efter EM-tvåan Jernberg och upp till ledaren Sverre Isachsen är det 12 poäng.

Nästa EM-deltävling körs den 7-8 augusti i Maasmechelen i Belgien.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport