Loeb: ”Fästet är som rysk roulette”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Världsmästaren har det svårt i Svenska Rallyt

Han är bäst i världen - men har svårt att hävda sig i Svenska Rallyt.

– Det är ungefär som rysk roulette, säger Sébastien Loeb.

Foto: Alastair Grant, AP
Sébastien Loeb vann rally-VM med en poäng i fjol. Han tror att årets premiär i Svenska Rallyt blir tuff.

Han har vunnit rally-VM varje år sedan 2004 och är den ende ickeskandinav som vunnit i Värmland, men det var för sex år sedan.

Nu siktar han på seger igen, men inser att han är allt annat än favorit.

– Jag gillar att starta säsongen med Svenska Rallyt, men det verkar som om det blir riktigt svåra förhållanden, säger Citroënföraren enligt motorsportmagazin.

– Det har snöat på fruset grus och temperaturen kommer inte att gå över nollan igen. Det gör att det är ett löst lager, som det dessutom har snöat på, som täcker den frusna marken. Därför är fästet ojämnt, det är ungefär som rysk roulette, förklarar Loeb.

Fästet oroar

Det är ingenting som passar fransmannen:

– Jag hade föredragit att köra på ren is där det är ett jämnt fäste. Jag tycker inte att jag är favorit, alla finländare är betydligt mer vana vid det underlaget, säger han.

Efter semester, tester och två dagars träning i Sverige är målsättningen ändå att vinna. Precis som han satsar på att vinna hela VM - i år igen.

– Sedan jag tappade VM-titeln med en ynka poäng 2003 har jag alltid använt mig av samma taktik. Vill man vinna ett så tufft mästerskap som rally-VM är varje poäng viktig och det är förra året ett bevis på. Men har man lite otur så kan man inte påverka det, säger Sébastien Loeb.

– Jag har samma mål som i fjol och jag åker till vartenda rally för att vinna.

Svenska Rallyt startar på torsdag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally