LeBron hade lekstuga med Kobes Lakers

SPORTBLADET

”Jag fick min julklapp”

Storseger och en triple double av LeBron James.

Miami Heat hade lekstuga mot Los Angeles Lakers i natt.

– Jag fick min julklapp, säger superstjärnan Dwayne Wade med ett stort leende till ABC.

Foto: LeBron James imponerade mot Kobe Bryants Lakers i går. Han svarade för en triple douple när Miami vann med 96–80.

När Miami Heat inför säsongen värvade superstjärnorna LeBron James och Chris Bosh fick laget tillsammans med Dwayne Wade ligans i särklass hetaste spelartrio.

Men succén blev inte omedelbar och Miami Heat hade stora problem att få ordning på spelet i början av säsongen. Efter 14 segrar på de senaste 15 matcherna har laget nu fått upp ångan och i natt körde laget över en av ligans andra giganter Los Angeles Lakers.

– Detta är ett av de bästa lagen i ligan, och vi försöker prestera bättre och bättre mot de lagen hela tiden, säger Dwayne Wade.

”Ett fantastiskt jobb”

Miamis defensiv hade full kontroll på Kobe Bryant, Pau Gasol och de övriga offensiva monstren i Lakers.

– Jag måste ge beröm åt våra stora killar, de gjorde ett fantastiskt jobb med att plocka bort Pau Gasol, (Andrew) Bynum och (Lamar) Odom. Det underlättade för oss andra, säger Dwayne Wade.

Wade hade en av de viktigaste kamperna i matchen mot Kobe Bryant.

– Kobe är en av de bästa och en fantastisk tävlingsman, men jag är också en tävlingsman. Jag accepterar alltid utmaningen och det vet jag att han också gör, säger Wade.

Triple double för LeBron

I halvtid ledde Miami Heat med nio poäng, men trots att Lakers inledde andra halvlek bra var det aldrig något snack om saken.

Den största stjärnan av alla, LeBron James, hade en mycket bra match och svarade för sin tredje triple double (11 returer, 10 assister och 27 poäng) för säsongen, hans 31:a i karriären. Dessutom hade han fem trepoängare, flest i en och samma match den här säsongen.

– Miami Heats är 32 matcher in på säsongen och vi vet att det kommer att ta tid. Dagens match var en fantastisk defensiv insats. Det är det Miami Heat handlar om, så som vi spelade i dag, säger Dwayne Wade.

Carl Johan Bjäreborn

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket