Linus Lundqvists succé i Formel 3

avAnna Andersson

Foto: Mattias Persson

Linus Lundqvist tog tre pallplatser i Storbritannien.
Nu leder han brittiska F3.
– En helt fantastisk helg, jublar han.

18-åringen debuterar i år i brittiska F3, en serie som fostrat F1-mästare som Mika Häkkinen, Ayrton Senna. Även Marcus Ericsson tävlade i Storbritannien innan han gick vidare mot Formel 1.

Linus Lundqvist inledde säsongen med en pallplats under den första tävlingshelgen och följde upp med en succé under den andra tävlinsghelgen på Rockingham.
– Pallen i alla tre racen, seger i det sista och ledning i mästerskapet... Jag kunde verkligen inte ha önskat mig mer, säger Lundqvist.
– Utan tvekan en av de bästa helgerna i min karriär så här långt!

Foto: Mattias Persson
Tre pokaler - Linus Lundqvist gör succé i brittiska Formel 3

Linus Lundqvist gör succé i brittiska Formel 3

I regnet kvalade han in som tvåa i det första racet och slutade också tvåa i svåra väderförhållanden. I det andra startade han från tionde startruta, då det var omvänd startordning, och när banan torkat upp kryssade han genom fältet och tog sig i mål som trea.
Därefter startade han det tredje racet från ruta tre och tog sig direkt upp i ledningen. Trots två omstarter höll han sedan undan för den intensivt jagande dansken Nicolai Kjaergaard.
– Jag är otroligt stolt över den här segern; det är ett av de tuffaste racen jag har kört, säger Linus Lundqvist.

– Rockingham är den bredaste banan på kalendern, så det är inte lätt att försvara sig. Nicolai och jag var i princip exakt lika snabba och han var aldrig mer än någon halvsekund bakom. Jag är väldigt glad att jag lyckades ta hem det loppet, för pressen var enorm.
Segern gjorde att han tog över ledingen i mästerskapet. Nästa deltävling avgörs i på Snetterton den 25-27 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport