Motorsport

Hampel hjälpte Lejonen till poäng i comebacken

Av: 

Stefan Holm

Jaroslaw Hampel. Arkivbild.
Jaroslaw Hampel. Arkivbild.

SPORTBLADET

Jaroslaw Hampel, 36, är tillbaka i elitserien.

Då tog Lejonen poäng mot klubben som valde att göra sig av med den polske speedwaystjärnan.

Det prestigeladdade mötet med Vetlanda slutade 45–45.

– Det är bara att gratulera Lejonen som lyckades knyta honom till sig, säger Mikael Wirebrand, hans förra boss.

Lejonens Maksym Drabik fick sämsta tänkbara start på hemmamötet med Vetlanda. Den 20-årige polacken rullade fram till starten för att köra det första heatet på Onepartnergroup arena, men sekunderna innan tejpen skulle gå upp dog hans motor. Drabik blev utesluten och tvingades maktlös se på när gästerna tog ledningen med 4–2.

Hur hämtar sig ett bottenlag efter en sådan inledning?

Värvade Vetlanda-ikonen

Gislaveds-klubben agerade när transferfönstret öppnade och skrev in den dubble VM-tvåan Jaroslaw Hampel i truppen.

Om 36-åringen ville markera att Vetlanda gjorde fel som valde att inte förlänga kontraktet med sin förre lagkapten, som var klubben trogen i tolv år?

”Jarek” svarade genom att ta starten i sitt första heat och sedan behålla ledningen i fyra varv. När det var dags att summera hade han kört in elva poäng, flest av samtliga förare i hemmalaget.

Världsförare i Laguta

Det såg länge ut att räcka till seger, men matchen utvecklades till en riktig rysare. Vetlanda räddade en poäng på målrakan i det sista heatet, då Artem Laguta tryckte sig förbi Chris Holder.

– Det var en häftig tävling och vi visar som lag att vi har något på gång. Alla är med och levererar poäng och det finns ännu mer att ta av det här laget. Du har inte sett det bästa av Vetlanda speedway, säger sportchefen Mikael Wirebrand.

Hur var det att möta Hampel?

– Det är roligt att se honom. Han är naturligtvis en tillgång för elitserien. Det är inga tvivel om det. Det är bara att gratulera Lejonen, men jag byter inte ut den som kom in i hans ställe.

Wirebrand talar om Artem Laguta, ryssen som ligger på sjätte plats i VM-serien och under den gångna helgen blev parvärldsmästare med Emil Sajfutdinov.

– Han är en av världens bästa förare, säger Mikael Wirebrand.

Smederna förnedrade Västervik

Indianerna svarade för omgångens överraskning genom att besegra Rospiggarna med 47–43. Publikfavoriterna Piotr Protasiewicz och Anders Thomsen bidrog med 21 av poängen.

Det var mer väntat att Smederna fortsätter att vinna och locka storpublik. 4 758 åskådare såg mästarlaget och glödheta nyförvärvet Fredrik Lindgren köra över nykomlingen Västervik (60–30). Matchen var definitivt avgjord redan efter tio heat, då ställningen var 41–19 till hemmalaget.

Lika odramatiskt var det på G&B arena i Målilla, där Dackarna körde ifrån Masarna och segrade med hela 56–34. Masarna vann inte ett enda heat och det tänkta ankaret Antonio Lindbäck körde bara in tre poäng.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Klubbarna tippar: Så här slutar elitserien i speedway

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway

Lejonen Speedway

Jaroslaw Hampel

Fredrik Lindgren (Speedway)