Pontus Tidemand jagar segern i Portugal

avAnna Andersson

Foto: @World Media Agency
Pontus Tidemand kör VM-rally i Portugal

Han har två segrar i Portugal.

Nu är Pontus Tidemand där för att ta en tredje.

– Det är en av mina favoriter i VM, säger han.

Svensken har inlett säsongen strålande, han var två i Rally Sweden och följde upp med vinster i så väl Mexiko som Argentina. Det gör att han leder VM i WRC2 och nu är han i Portugal för ett rally som han har vunnit två år i rad.

– Jag brukar alltid hitta en bra känsla här och att vi har kört till oss riktigt bra resultat alla gånger vi har deltagit stärker den känslan. Det finns inget annat än att gå för seger igen och se till att vara med i toppen från start, säger han.

– Jag är redo och ordentligt taggad så nu ser jag bara fram emot att få trycka på gasen.

Vägar av sand

Tillsammans med Kartläsaren Jonas Andersson ska han köra 20 specialsträckor, uppdelat på nästan 360 km fullfartsdistans.

- Precis som i vårt senaste rally i Argentina består de här vägarna till stor del av sand, men också lera och att välja rätt däck är extremt viktigt för att få till greppet, särskilt när vädret är omväxlande och sträckorna många och långa innan vi kommer tillbaka till service. Det finns snabba sträckor och sektioner men först och främst är vägarna tekniska med många kurvor och där tror jag erfarenhet är ett stort plus.

Foto: Skoda
Pontus Tidemand jagar pallplats i Portugals VM-rally 2018

Sex pallplatser inför Portugals VM-rally 2018

Svensken har kört rallyt sex gånger, han har stått på prispallen vid samtliga tillfällen och ikväll inleder han med att köra SS1 på rallycrossbanan i Lousadas inför ungefär 35 000 åskådare.

- Tävlingen ser i princip ut som föregående år så vi är väl insatta i vad som väntar. Det enda som är nytt jämfört med förra året är fredagskvällens stadssträcka i Porto och det blir kul eftersom jag brukar gilla den typen av sträckor, säger Pontus Tidemand som kör för Skoda.

– Stämningen kommer garanterat att vara på topp med enorma folkmassor och det är alltid peppande.

Inför tävlingen i Portugal satsar världsmästaren i WRC, Sebastien Ogier, på att hitta tillbaka till formen. Fordföraren var fyra i Argentina senast, där Toyotas Ott Tänak vann.

– Vi har hittat en bättre inställning för differentialen, säger teamcheg Malcom Wilson till motorsporttotal.

Tävlingen pågår fram till och med söndag.

Guiden till WRC - alla datum, tider och svenskar

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

WRC2

WRC