Erbjuder säsongskort i huden:” Förmodligen först i världen”

IFK Kristianstad bryter ny mark.

Från och med nästa säsong kommer klubben erbjuda sina säsongskortsinnehavare att få kortet inopererat i handen.

– Vi är förmodligen först i världen med detta i sportsammanhang, säger Henrik Fröberg, vd för Arenabolaget till Kristianstadsbladet.

IFK Kristianstad kunde förra helgen fira klubbens fjärde raka SM-guld efter en riktig nagelbitare mot Malmö som slutade 23–22.

Men redan nu är uppladdningen inför nästa säsong igång.

Tidigare i veckan gick klubben – som har handbolls-Sveriges största publik med ett snitt på 4 481 personer den gångna säsongen – ut med information kring säsongskorten.

”Förmodligen först i världen”

Men Kristianstad nöjer sig inte med att bara dela ut ett klassiskt kort.

Nu kan du få ett säsongskort inopererat mellan tummen och pekfingret, skriver Kristianstadsbladet.

Den tekniska lösningen möjliggör att bland annat öppna dörrar och betala biljetter.

– Det stämmer. Vi är förmodligen först i världen med detta i sportsammanhang. Idén har funnits länge, säger Henrik Fröberg, vd för Arenabolaget, till tidningen.

Chipet är ungefär lika stort som ett riskorn och klubben kommer till att börja med låtit göra 20 mikrochip för att se hur stort intresset är. Därefter kan fler köpas in.

– Vi vill vara Sveriges häftigaste handbollsklubb. Och letar alltid efter nya sätt att ge våra kunder den bästa servicen. Har vi dessutom kompetensen i huset så känns det som rätt grej att göra, säger Fröberg.

Kristianstad kommer erbjuda de tio första som är intresserade att få chipet inopererat utan kostnad.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.