Basket

Medaljilskan: ”En fucking Kalle Anka-liga”

avMalin Wahlberg

LULEÅ. BC Luleå förlorade guldet mot Norrköping Dolphins. 

Sedan lämnade de tillbaka sina silvermedaljer efter ett stort misstag. 

– Det är en fucking Kalle Anka-liga, det är därför det händer, säger Brice Massamba.

BC Luleå var favoriter till guldet. Men det blev förlust med 71–76 i den sjunde och avgörande SM-finalen mot Norrköping Dolphins.

Men det var inte bara förlusten som sved för Luleå. Efter prisceremonin gick Brice Massamba och samlade in alla silvermedaljerna och lämnade tillbaka dem.

På baksidan av medaljerna stod det nämligen ”Dam Seniorer”.

– Vi är inga jävla damer. Först gör de det där med Södertälje och nu det här. Det är fan ett jävla skämt den här ligan, säger Massamba och fortsätter:

– Det som hände ska inte hända i en basketliga, det händer ingen annanstans. Alla vet att de borde ha fått mer straff för det som hände. Det är skit, skit. Överallt annars får man straff. Det är därför man har regler. Det är bara för jävligt allt, som cherrie på the pie får vi det här också.

”Respektlösa”

Massamba syftar på att Södertälje Kings slapp straff under säsongen efter att ha spelat med Austen Barnes som inte hade fått klartecken för spel.

– Det är en fucking Kalle Anka-liga, det är därför det händer, säger Massamba.

Vill ni ha nya medaljer nu?

– Jag skiter i silvermedaljen. Om de är så respektlösa att de ger oss en dammedalj kanske vi inte förtjänar någon. Det visar vilken respekt de har för oss.

Även på Norrköping Dolphins guldmedaljer stod det ”Dam Seniorer”, men mästarna tog missen med ro.

– Jag visste inte att vi var damer, men jag tar det med stolthet. Det är fortfarande en guldmedalj, säger Tim Schüberg och fortsätter:

– Vi behåller våra. Det var dem vi kom hit för.

Förbundets ordförande Mats Carlsson beklagar missen.

– Jag fick reda på det nu. Jag förstår att de är upprörda, jag vet som sagt inte vad som har hänt, men det ska inte hända, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM