Regnet när fälla Ekström – dramatiskt i kvalet

avChristoffer Braw

Publicerad:
Uppdaterad:
Toppen. Mattias Ekström var förstås riktigt glad efter det lyckades kvalet, men det var nära att det slutat riktigt illa. Här gratuleras han av Gary Pafett. FOTO: DTM.COM

Mattias Ekström var en hundradel från fiasko. Han vände det till succé.

Ekström tog pole position på EuroSpeedway Lausitz - och räddade Audi-stallet.

– Fyra teamkollegor åkte ut och det var inget de förtjänade, säger Ekström till Sportbladet.

Kvalet till säsongens andra DTM-tävling höll på att sluta med fiasko för svenske stjärnan Mattias Ekström. Ett kraftigt regn gjorde att Ekström var nära att åka ut redan i första kvalomgången. Men Ekström gick vidare som sista förare. Flera stallkamrater åkte ut.

– Det var lite taskig tajmig med däck. Vår väderspecialist sa att det skulle det skulle vara torrt, men det var inte torrt, säger Ekström.

– Det var fyra av mina teamkollegor som åkte ut och det var inget de förtjänade direkt. Men det är inte mycket att ändra på nu.

I sista kvalomgången gjorde tre förare gjorde upp om pole position. Två Mercedes-bilar. En Audi. Paul di Resta och Gary Paffett. Mot Mattias Ekström. Ekström var hetast - och tog pole.

En välbehövlig framgång för Ekström som i premiären på Hockenheim var på väg mot en överlägsen seger då bakdäcket exploderade två varv från mål. Ekström rullade istället i mål som sjua och fick med sig två poäng.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC